Отидете към основна версия

3 789 30

Apple представи новите MacBook Pro с много промени

  • apple-
  • macbook-
  • macbook pro

Нови чипове, повече портове и подобрени дисплеи

Малко повече от месец измина от есенното събитие на Apple в което главна роля заемаха новите iPhone 13 и iPhone 13 Pro, както и ново поколение iPad. Преди няколко минути пък завърши второто есенно събитие на компанията на което видяхме новото поколение MacBook Pro.

Лаптопите са оборудвани с новия процесор, разработка на Apple – M1 PRO, който обещава още по-добри характеристики спрямо своя предшественик. Това включва до 10 ядра, поддръжка на два дисплея и до 200GB/s пренос на данни. Това обаче не е всичко. От компанията изненадаха всички и представиха M1 MAX, който пък обещава до 400GB/s пренос на данни и до 32-ядрено GPU, за разлика от 16-те ядра при М1 PRO.

MacBook Pro пък дебютира в 14.2 и 16.2-инчови версии с HDMI порт, слот за SD карти и така наречения MagSafe порт за зареждане. Интересното при дисплея и при двете версии е, че той има „прорез“, подобрен на този при iPhone, където се съдържат камерата, която също е подобрена, както и други сензори. Рамките са с 24% по-тънки и едва 3.5мм ширина в горната част

Клавиатурата е с нов дизайн в изцяло черен цвят и пълноразмерни Function клавиши. Изцяло нов дизайн за охлаждането пък обещава изключително рядко включване на вентилаторите при повечето задачи.

Подобно на iPhone 13 Pro, тук честотата на опресняване също е увеличена до 120Hz с Motion функция и дисплей с Liquid Retina технология и изключителен контраст и цветопредаване.

От Apple обещават 16-инчовата версия да е 2 пъти по-бърза от предишното поколение с i9 и до четири пъти по-добра графика с M1 Max. Подобрено SSD пък може да чете информация два пъти по-бързо от преди с до 7.4GB/s. Батерията също е подобрена и издържа до 17 часа гледане на видео при по-малката версия и до 21 часа при по-големия екран, а бързо зареждане осигурява 50% заряд в рамките на само 30 минути. Лаптопите вече поддържат до 64GB RAM памет и до 8TB място за съхранение.

Доставките започват още през следващата седмица с цена от 1999 долара за 14-инчовата версия и 2499 долара за 16-инчовата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини