Отидете към основна версия

4 984 8

Машинка за подстригване с камера за задно виждане (ВИДЕО)

  • машинка за подстригване-
  • видеокамера-
  • електронни джаджи

Високите технологии проникват и в такава древна професия като фризьорството

В момента наложените карантинни ограничения създават пречки за навременното и периодично подстригване и разработчиците от стартъпа VULFE INC предлагат оригинално решение. Те създават CutCam - машинка за подстригване с камера за задно виждане, която служи за индивидуално подстригване и позволява оформяне на косата, без да прибягвате до услугите на професионални бръснари.

Иновацията е в процес на набиране на средства. В платформата за краудфандинг Indiegogo вече стартира проект за производство на машинката за подстригване CutCam, оборудвана с видеокамера. Такава иновация ще позволи на собственика самостоятелно да извърши подстригване на главата си, като гледа резултата от работата с помощта на камера, която излъчва изображение към смартфон.

За да започнете, трябва да инсталирате специално приложение на вашия смартфон (за iOS и Android), което предоставя и персонални видео уроци от професионални фризьори. В резултат на това, след кратко обучение, всеки потребител на CutCam ще може да подстриже косата си у дома. Или поне така твърдят авторите на проекта.

CutCam използва безжична Wi-Fi технология. Литиево-йонните батерии осигуряват 100 минути непрекъсната употреба. Презареждането става чрез USB порт. Камерата е в състояние да излъчва 1080p изображения при 30 кадъра в секунда. CutCam е на цена от $139. Проектът, 24 дни преди приключване на инвестиционния етап, вече е събрал сума от $24 000, докато са необходими $20 000 за стартиране на производството.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.

Свързани новини