11 Август, 2016 13:22 3 035 2

Демонстрация на възможностите на новите видеокамери на NASA

  • nasa-
  • high dynamic range stereo x-
  • hidyrs-x-
  • видеокамера
Демонстрация на възможностите на новите видеокамери на NASA - 1

По време на изпитанията на стартовия ускорител на бъдещата свръхтежка ракета Space Launch System (SLS), специалистите от NASA провериха възможностите и на новите видеокамери High Dynamic Range Stereo X (HiDyRS-X).

Тези камери имат възможност да запечатват неща, които иначе са невидими за човешкото око. В случая камерата е настроена така, че да притъпява светлината от огъня на двигателя, като по този начин се виждат други важни участъци, в случая елементи от конструкцията на ускорителя. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутра

    0 0 Отговор
    Не знам дали съм много прос но и маята камера може да снима така
  • 2 Бай

    0 0 Отговор
    Сега, ако кажеш и че си научил, че и твоята камера снима така, докато си форсирал двигателя на колата ти, която може да ФЪРГА огън от ауспуха по същия начин... ще се съглася... :)))