Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 12:06 4 973 8

Машинка за подстригване с камера за задно виждане (ВИДЕО)

  • машинка за подстригване-
  • видеокамера-
  • електронни джаджи

Високите технологии проникват и в такава древна професия като фризьорството

Машинка за подстригване с камера за задно виждане (ВИДЕО) - 1

В момента наложените карантинни ограничения създават пречки за навременното и периодично подстригване и разработчиците от стартъпа VULFE INC предлагат оригинално решение. Те създават CutCam - машинка за подстригване с камера за задно виждане, която служи за индивидуално подстригване и позволява оформяне на косата, без да прибягвате до услугите на професионални бръснари.

Иновацията е в процес на набиране на средства. В платформата за краудфандинг Indiegogo вече стартира проект за производство на машинката за подстригване CutCam, оборудвана с видеокамера. Такава иновация ще позволи на собственика самостоятелно да извърши подстригване на главата си, като гледа резултата от работата с помощта на камера, която излъчва изображение към смартфон.

Машинка за подстригване с камера за задно виждане (ВИДЕО)

За да започнете, трябва да инсталирате специално приложение на вашия смартфон (за iOS и Android), което предоставя и персонални видео уроци от професионални фризьори. В резултат на това, след кратко обучение, всеки потребител на CutCam ще може да подстриже косата си у дома. Или поне така твърдят авторите на проекта.

CutCam използва безжична Wi-Fi технология. Литиево-йонните батерии осигуряват 100 минути непрекъсната употреба. Презареждането става чрез USB порт. Камерата е в състояние да излъчва 1080p изображения при 30 кадъра в секунда. CutCam е на цена от $139. Проектът, 24 дни преди приключване на инвестиционния етап, вече е събрал сума от $24 000, докато са необходими $20 000 за стартиране на производството.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редник

    12 1 Отговор
    Добра идея.
    Успех!
  • 2 фризбиту

    2 0 Отговор
    Може и с две огледала .Второто на стената зад теб леко наклонено.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ивайло

    2 2 Отговор
    Аз се стрижа нула номер, без да гледам главата си отзад на огледало и без да пропускам никъде!!! Нямам нужда от тази екстра!!! ;)))
  • 6 нинжа

    5 0 Отговор
    А има ли с нощно виждане ?
  • 7 колю

    3 2 Отговор
    Педалетките ще го ползват да си бръснат г@зовете.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.