Отидете към основна версия

5 333 24

И Alfa Romeo се предаде: Новата Giulia ще бъде електрическа!

  • alfa romeo-
  • giulia

Не се очаква седанът да бъде първото електрическо превозно средство на марката и следователно ще пристигне доста след 2024 г.

Италианската марка Alfa Romeo официално обяви плановете си за ново поколение на седана Giulia. Според autoexpress.co.uk този модел обаче ще премине към изцяло електрическо задвижване.

В момента компанията активно се опитва да електрифицира своята моделна линия, всички бъдещи автомобили се разработват изключително с електрически или хибридни двигатели. Първата чиста електрическа кола обаче няма да излезе скоро – едва през 2024 г., като се очаква да бъде кросоувър.

Това няма да е единствената кола с такова задвижване, което марката ще пусне в близко бъдеще. Както Жан-Филип Импарато увери, плановете им са да създадат нова Giulia, разбира се, работеща на електричество.

Бъдещата Giulia ще изостави платформата Giorgio и ще премине към архитектурата STLA Large, разработена от концерна Stellantis. Вече е известно, че седанът ще бъде оборудван с батерии с капацитет от 101 до 118 kWh, а автономният пробег с едно зареждане ще достигне 800 км. За съжаление е твърде рано да се говори за задвижвания, но електрическият автомобил определено ще получи и наточена версия Quadrifoglio.

Припомняме, че малко по-рано стана известно за плановете на Alfa Romeo да създаде наследник на класическия спортен автомобил GTV и роудстъра Spider. Те също така ще получат платформата STLA Large и най-вероятно ще бъдат позиционирани като водещи имидж модели, ролята на които преди това се изпълняваше от купетата с две врати 8C и 4C.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини