Отидете към основна версия

3 318 7

Подово отопление на автомобил

  • genesis-
  • hyundai-
  • kia-
  • парно-
  • подово отопление

Електрическият кросоувър Genesis GV90 първи ще получи необичайната система

Корейският автомобилен блог сподели нова информация за бъдещия флагман от гамата Genesis, електрическия кросоувър GV90. Според данните колата ще получи иновативна система за вътрешно отопление, базирана на традиционните корейски топли подове ondol, но ще споделя техническата плънка с Hyundai Seven и Kia EV9.

Масовото производство на Genesis GV90 ще започне през 2023 г., което означава, че премиерата може да се състои най-рано през 2022 г. Към днешна дата е известно, че кросоувърът ще използва платформата E-GMP, която стои в основата на други електрически превозни средства на Hyundai Motor Group, и технически ще повтори серийните Hyundai Seven и Kia EV9.

Батерията му ще поддържа зареждане до 350 киловата (зареждането от 10 до 80% ще отнема 20-30 минути) и ще осигурява пробег от около 500 километра. Според запознати кросоувърът ще бъде оборудван с въздушно окачване, панорамен покрив Magic Roof (според описанието това е нещо като Mercedes Magic Sky Control, който променя прозрачността при подаване на ток и също така блокира ултравиолетовите лъчи).

Най-интересна обаче е вътрешната отоплителна система, базирана на традиционните корейски топли подове. Накратко, това са хоризонтални канали с зидария под стаята, през които преминава горещ въздух от печката и равномерно загрява цялата повърхност на пода.

Стратегията за развитие на Genesis предвижда производството на осем електрически превозни средства до края на десетилетието, като годишното производство по това време се очаква да достигне 400 000 превозни средства. Електрифицираният седан G80 и кросоувърът Electrified GV70 вече са представени. GV90 ще седи на върха на гамата, не само електрическата, а въобще.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини