13 Февруари, 2022 11:30 5 182 12

Ефектен трик за намаляване на сметката за парното

  • умни системи-
  • парно-
  • сметки

Ругулиране на температурата в дома от разстояние

Ефектен трик за намаляване на сметката за парното - 1

Зимният период неминуемо е свързан и с нарастване на разходите. Причината за това е, че сметките за отопление и топла вода през студените месеци са едно от големите пера в семейния бюджет. Всъщност около 82% от общите разходи за комунални услуги у дома са за поддържане на топлината и за консумацията на топла вода. Ето защо е много важно да знаем как правилно да контролираме отоплението в жилището си през целия сезон и особено, когато отсъстваме от дома за по-дълго време. сега ви разказваме за един високотехнологичен начин, който би помогнал да се справим с лекота с тази задача.

Изборът на оптимална температура

Когато пътуваме през зимните месеци, обикновено напълно изключваме отоплението или го оставяме включено на минималната възможна температура, която обикновено поддържа температура между 10 и 15 градуса по Целзий. В първият случай жилището изстива значително. Във вторият успяваме да запазим по-висока температура вътре, отколкото е навън, и същевременно намаляваме разходите за отопление. Нещата обаче изглеждат по различен начин, когато навън е много студено. Тогава поддържането на температура между 10 и 15 градуса в дома за по-дълъг период от време означава, че стените и помещенията ще изстинат значително. В резултат на това влажността ще стане по-висока и може да се появи мухъл. Ето защо е необходимо температурата в дома да се съобрази с това колко е студено навън и с това да бъде съобразена температурата в жилището.

Ефектен трик за намаляване на сметката за парното

Не изключвайте напълно отоплението, когато сте далеч

Експертите съветвът да поддържаме оптимална и постоянна температура в жилището си. Това е най-подходящото решение, за да избегнем пълното изстиване на помещенията, което от своя страна може да доведе и до по-големи разходи за повторно затопляне. Не по-малко важно е при продължително отсъствие вратите и прозорците да бъдат плътно затворени и изолирани, за да се намали проникването на леден въздух отвън.

Умните системи могат да доведат до 40% по-ниски сметки

Новите технологии освен, че предлагат разнообразни варианти за улеснено управление на много от уредите у дома, ни помагат да използваме и по-ефективно ресурсите вкъщи. Умните термостатите са най-добрият избор за поддържане на оптимална температура, когато жилището не се обитава за дълго време. на пазара се предлага все повече такива "умни" системи, а една от най-новите е интелигентното устройство evohome на Resideo. Този тип системи позволяват отоплението да бъде управлявано лесно от разстояние от всяка точка на света чрез смартфон или таблет. Тази опция е важна, като се има предвид, че сметките за отопление и топла вода се равняват на 82% от общите сметки за комунални услуги, а с използването на подобни интелигентни системи разходите могат да бъдат намалени с до 40%.

Какво е зонирано отопление и защо то е важно?

Зонираното отопление означава, че можем да задаваме различна температура в отделните помещения в дома си. Evohome предлага функция, която дава възможност за отопляване само на помещенията, които се ползват активно. Чрез системата можем да зададем и да контролираме до 12 отделни зони за отопление, както и да бъдат зададени отделни програми на температура в дневната, кухнята или спалнята. Тази опция дава възможност за постигането на комфорт в помещенията, които ползваме най-често, както и за намаляване на температурите в тези, в които не прекарваме толкова много време.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3344

    26 5 Отговор
    Технически неграмотна статия - топлата вода била по скъпа зимата, глупости на търкалета.

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Емил

    18 0 Отговор
    Не е проблем, че хора, които не са учили физика в прогимназията дават акъл, проблемът е, че имо кой да им вярва!
  • 3 Е какъв ти е проблемът тогава?

    4 8 Отговор
    След като не ти се вярва на глупаци, които не са учили физика и твърдят, че ако намаляваш температурата в жилището когато те няма и поддържаш различни температури в коридора, на остъклената тераса и във всекидневната, просто не ги слушай.




    Засили всички радиатори на Макс през есента и ги спри през лятото. Щом смяташ че по този начин се намалява сметката, надали някой ще се хване даже да ти отговаря защо не е така.

    Действай както си знаеш!
  • 4 АААААААААа

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "3344":

    Много зависи от температурата на студената вода която ще се подгрява! Ако тръбопроводите са по плитко тя е по топла през лятото и по студена през зимата. В края на краищата погледнете си сметките?

    Коментиран от #8

  • 5 АААААААААа

    7 3 Отговор
    Най добре е хубава ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ (15 см). Хубави ТУХЛИ? Аз не мога да сваля до под 22 градуса през зимата. Какво да правя според статията. Да оставя прозорците отворени ли?
  • 6 Много ефектен трик

    12 2 Отговор
    Е да нахлузите по 5 ката дрехи и чорапи, с ушанка на главата , да се завиете и да пръцкате под одеалата. Всъшност така правят голяма част от хората в мизерна България. Аман от ,,ефектните,, ви трикове. Тия на снимките колко пари им дадохте да се охилят така? Щото наборите им в Бг са озъбени а не ухилени.....
  • 7 Гост

    10 1 Отговор
    Няма значение колко пестите, ако сте към Топлорекетфикация сметките ви няма да намалеят

    Коментиран от #11

  • 8 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "АААААААААа":

    Топлата вода зимата е по малкото перо a отоплението голямото.
  • 9 Бай Герги

    1 0 Отговор
    Икономията от топлина и уют е мизерия.
  • 10 Русенец

    1 0 Отговор
    Аз спирам радиаторите, топля се на ток, и пак ми таксуват 80 лв на месец само заради тръбите, тоя щял да ми намалява сметката с регулиране от разтояние?!
  • 11 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Не е майтап. И като спрях да им го ползвам, пак ми скубят по толкова, колкото са свикнали да вземат от мен. Цифричките в голямата таблица са много и се нагласят да излезе резултата.
  • 12 Grote Ilifant

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "3344":

    А не е ли? Очевидно е защо е по-скъпа зимата: поради много по-ниската температура на водата. Лесно е да си представиш как и с какви температури се смесва водата лятото и зимата в твоя бойлер да кажем. Освен за теб!