Отидете към основна версия

17 484 22

Сравнение на камерите на Galaxy S22 Ultra и iPhone 13 Pro Max (ВИДЕО)

  • samsung-
  • galaxy-
  • s22-
  • iphone-
  • 13-
  • pro max

Оказва се, че и двата модела имат и положителни, и отрицателни страни, но качеството на фото и видео заснемане е почти еднакво

Проверка на качество на видео и фотографията на основната и предната камери на флагманските смартфони на Samsung и Apple бяха направени от автора на канала SuperSaf в YouTube. Във видеото експертът сравнява възможностите на камерите на моделите iPhone 13 Pro Max и току-що представения смартфон Samsung Galaxy S22 Ultra. По време на тестовете и двата смартфона работят при еднакви условия.

При естествена дневна светлина и при ярка изкуствена светлина и двата модела показват отлични резултати с висока детайлност и истинско възпроизвеждане на цветовете. Експертът отбеляза, че Galaxy S22 Ultra показа най-добри резултати при увеличаване на експозицията на тъмните участъци от кадъра. Снимките, направени с iPhone 13 Pro Max в сцени с ниска осветеност, са по-ясни.

Авторът на видеото също така отбеляза, че широкоъгълният обектив на Galaxy S22 Ultra се представя по-добре от този на iPhone 13 Pro Max, ако има много зони с лошо осветление в кадъра. Такива снимки от устройството Samsung се получават с по-висока детайлност. Заснемането с 3x увеличение показа отлично качество и за двата флагмана.

Струва си да припомним, че камерата на Samsung Galaxy S22 Ultra е оборудвана със 100x увеличение, докато моделът на Apple получи само 15x увеличение. При заснемане на портрети, снимките са по-добри на модела iPhone 13 Pro Max, но в същото време блогърът посочва, че Galaxy S22 Ultra има по-реалистично изображение, като качеството на снимане също остава високо.

Заснемането с предната камера на iPhone 13 Pro Max при естествена светлина през деня показа по-наситена цветова гама. В същото време флагманът на Samsung прави по-добри селфита при слаба светлина. В резултат на тестване авторът на видеото отбеляза, че и двата модела са показали прилично качество на снимане и имат както предимства, така и недостатъци.

Блогърът отбелязва, че при качеството на фото и видео заснемане е почти еднакво и потребителите избират една или друга марка въз основа на лични предпочитания. Вижте повече във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини