Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 15:55 4 029 3

Apple официално представи функция, която ви позволява да превърнете вашия iPhone в терминал за плащане

  • apple-
  • tap to pay-
  • iphone

Първата такава платформа ще бъде американската технологична компания

Apple официално представи функция, която ви позволява да превърнете вашия iPhone в терминал за плащане - 1

Информацията на Bloomberg за плановете на Apple да превърне устройствата с iOS в терминали за приемане на плащания с банкови карти, която се появи в края на януари, беше официално потвърдена. Жителите на САЩ ще бъдат първите, които ще изпитат новата функция за плащане с докосване. В други региони новата услуга ще дойде малко по-късно.

Apple обяви в официално съобщение за пресата, че следващата бета версия на софтуера за iOS ще направи Tap to Pay достъпна на iPhone за участващи платформи за плащане и разработчици на SDK. Първата такава платформа ще бъде американската технологична компания, която разработва решения за получаване и обработка на електронни плащания Stripe.

Плащане с докосване ще бъде достъпно за собствениците на iPhone и Apple Watch на платформата Apple Pay с безконтактни кредитни и дебитни карти от разплащателни мрежи, включително American Express, Discover, Mastercard и Visa. Услугата изисква iPhone смартфони, оборудвани с NFC модул. Apple обяви, че услугата ще бъде достъпна за смартфони, започвайки с iPhone XS и нагоре.

Сигурността на плащанията се поддържа на нивото на сигурност на платформата Apple Pay, за която се използва технологията за криптиране Secure Element. Всички транзакции са криптирани и Apple не знае кой какво купува. Apple Pay вече се използва от повече от 90% от търговците на дребно в САЩ днес.

"Бързото развитие на безкасовите плащания с помощта на дигитални портфейли или кредитни карти поражда надежда, че Tap to Pay на iPhone ще предостави на бизнеса сигурен, частен и лесен начин за правене на бизнес", каза Дженифър Бейли, вицепрезидент на Apple Pay и Apple Wallet.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    7 2 Отговор
    Хайде, догонвайте, иноватори с по 25 камери на гърба. Не всичко е хардуер, 10 години не мож го разбра това...

    Коментиран от #2

  • 2 ох да

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    Хардуерът на Апъл мачка конкуренцията, M1 чиповете са недостижими, iOS харчи малко рам.

    Защо не завиждате под тази статия, другари?
  • 3 kulio

    0 1 Отговор
    В Бг дали ще стане? Питам защото още бг език няма в менюто