Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 09:00, обновена 17 Ноември, 2021 19:03 30 474 47

Часовникът, който заменя портфейла ти

  • samsung-
  • watch4-
  • смарт часовници

Любопитни факти за новите смарт часовници Samsung Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic

Часовникът, който заменя портфейла ти - 1

Устройствата Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic са определяни като най-модерните и функционални смартчасовници, като основна заслуга за това имат новата операционна система Wear OS Powered by Samsung и 5-нанометров иновационен процесор. Интересното за Wear OS Powered by Samsung е, че тя е разработена от Samsung съвместно с Google и с този софтуер свързването на часовниците с Android смартфони става още по-лесно.

Часовниците от серията Galaxy Watch4 предлагат голям брой приложения, свързани със здраве и фитнес, a и не само: Google Voice Assistant, YouTube Music, Google Keep и Google Maps също са в арсенала на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic. Най-интересното, на което трябва да обърнем внимание, е фактът, че новите смартчасовници имат поддръжка за Google Pay, която феновете чакаха толкова дълго.

Часовникът, който заменя портфейла ти

С Google Pay притежателите на Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic могат да добавят дебитните и кредитните си карти към дигиталния си портфейл в Google. След като необходимите данни бъдат въведени веднъж, плащанията стават бързо и безконтактно, независимо дали във физически магазини или онлайн. Потребителите могат да плащат с Google Pay и директно от часовника си.

Иначе по отношение на дизайн, часовниците продължават да изглеждат страхотно, лесни и интуитивна за работа, а защитата от прах и влага ви позволява да не ги сваляте по време на работа и дори когато плувате. Super AMOLED екраните са с резолюция 396x396 пиксела при 1.2-инчовата версия и 450x450 пиксела при 1.4-инчовата версия.

Часовникът, който заменя портфейла ти

Настоящата линия смарт часовници на Samsung включва два модела: Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic, всеки от които се предлага в два размера: с екрани от 1,2 и 1,4 инча и с LTE и Bluetooth свързване. Основните акценти при тях са три: новият по-прецизен 3в1 BioActive сензор, новата операционна система Wear OS Powered by Samsung, която, както вече споменахме, е плод на колаборацията между Google и Samsung, и най-бързият процесор, създаван от Samsung досега.

Значително по-бързата и прецизна работа на серията Galaxy Watch4 се дължи именно на новия 5-нанометров процесор Exynos W920 и 1,5 GB RAM. Устройствата имат още: 16 GB вграден ROM, двулентов Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, както и LTE при версията с поддръжка на eSIM. Наличен е и пълен набор от сензори, като акселерометър, жироскоп, монитор за пулс и други. Към тях е добавен и сензорът Samsung BioActive 3 в 1, който измерва ЕКГ и анализира състава на тялото на потребителя.

Часовникът, който заменя портфейла ти

Часовниците Galaxy Watch4 са оборудвани с 361 mAh батерия, като от Samsung гарантират до 40 часа живот на батерията, при това при пълно натоварване и използване на всички функции. Можете да използвате зарядното на часовника, което е под формата на кръгла магнитна "шайба“, но на разположение имате и възможността за безжично зареждане от други зарядни устройства. За пълното зареждане са необходими около 2 часа.

И ако всичко казано до тук ви е допаднало, то ще завършим обзора на най-новите смарт часовници на Samsung със супер новина. Всеки, закупил мобилно устройство от избрана селекция на Samsung от партньорската търговска мрежа до 28.11.21 г., може да получи часовник от серията Galaxy Watch4 на половин цена.

Часовникът, който заменя портфейла ти


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кунчев

    52 5 Отговор
    Който се ваксинира получава часовник.

    Коментиран от #26

  • 2 Истина е

    4 27 Отговор
    Най-добрия часовник са Garmin Delta Tactic, Garmin Aviator.

    Коментиран от #4, #38

  • 3 Мило

    19 10 Отговор
    Имам предишния самсунг, много е добър, единствен минус - малко издържаща батерия.
  • 4 Госあ

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "Истина е":

    Аз пък харесвам Suunto и Casio. С основните сензори като барометър и алтимитър заедно с памет на измерванията и аларма за буря. В момента имам Suunto, но и от предишния Casio съм много доволен.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 провинциалист

    43 0 Отговор
    Мда, на портфейла не му зареждам батерията.
  • 7 Мда

    40 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Часовникът, който заменя портфейла ти

    Но преди това изпразва портфейла, цените за Galaxy Watch 4 са от 500 лв. нагоре.
  • 8 миро

    6 12 Отговор
    много е добър, ще се възползвам от офептата за половин цена
  • 9 смешни сте

    10 17 Отговор
    Престанете с рекламите. Защ Appple не пускат реклами?
  • 10 карамбата

    2 10 Отговор
    Купих си Bugatti smartwatch който е № 1.

    Коментиран от #11, #40

  • 11 тъга

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "карамбата":

    С Андроид ли е?

    Коментиран от #28, #29, #30, #31, #32, #35, #36, #37

  • 12 Smooth Jazz

    38 3 Отговор
    Ако носиш смарт часивник, не е необходимо да те пипират. Ти дам си се чипирал. Тъй като цялото инфо се птехвърля на сърварите, във всеки един момент знаят къде се намираш (местоположение), сърдечен ритъм, крачки, кръвно налягане, имена, години, предпочитания, харесвания, пръстовите отпечатъци ви имат от отключванрто на телефоните, лицата от лицево разпознаване....

    Коментиран от #13

  • 13 голям праз

    7 37 Отговор

    До коментар #12 от "Smooth Jazz":

    Важного е кой знае. Нямам нищо против американците да знаят всичко за мен, в крайна сметка съм от техния отбор. Виж, на китайците не бих им позволил, не искам отново комунизъм.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 гжожга

    15 17 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Пич, какво Касио споменаваш, тука става въпрос за часовници, през които приемаш обаждания, мерят кислорода в кръвта, температура на тялото, кръвно налягане, пулс, стрес, дишане, крачки, изкачвания на стълби, компас, атмосферно налягане, всички фази на съня, можеш да слушаш музика, календари, да си четеш съобщенията които получаваш, дори и тези в социалните мрежи... Все едно да ти представят последен модел на Ферари и ти да кажеш, че си по-доволен от Магарето, което яздиш.

    Коментиран от #24

  • 15 МАФИЯ НА ББ

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "голям праз":

    КОГАТО НАПРАВЯТ ЧАСОВНИК КОЙТО ДА ЗАМЕНИ ГЛАВАТА НА РАЗБОЙКО ЩЕ СИ КУПА!!!
  • 16 Hristov

    17 0 Отговор
    Не знаех че "Факти" е рекламна платформа. Сериозно ще променя отношение към адекватността й към сериозни теми...
  • 17 dad

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "голям праз":

    Дано и те знаят, че си от техния отбор. Ама той Карлин си го е казал : "Its a big club and you aint in it!"

    Коментиран от #18

  • 18 каскет

    0 7 Отговор

    До коментар #17 от "dad":

    Със сигурност знаят, че не съм от болшевишкото племе.
  • 19 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    5 3 Отговор
    Не го знаех трябва да погледна на баща ми
    Galaxy Watch4 ,имам Galaxy Watch3 няколко месеца се мотаеше пред очите ми в салона когато ходихме на гости един ден реших да си го поискам.Какво да кажа ми чак пък да припадаме по тези часовници малко пресилено .Върши ми работа само когато съм на вън спестява ми време търсене в чантата телефона.Веднага поглеждам кой ме търси или пише.И решавам да отговоря на момента или не.Не е практичен за разговор/ако си на вън/ защото се чува разговора хората не са длъжни да слушат .И за бягане ,спорт ми това го има като услуга и на самият телефон .Не виждам други позитиви е да сменя се екрана по избор ....С две думи дали ще имате този часовник или не е все тази ,малко са грознички с тази верижка.Най красивите часовници са Ролекс или подобни с красива верижка на някой дизайнер знаеш че носиш бижю клас .Часовник който седи като бижю с костюм ,някой по луксозно облекло не като този който си ходи със спортно облекло например
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не е проблем

    16 2 Отговор
    Аз пък мисля да си взема Ориент самонавиващ се!
  • 22 волен сидеров

    10 4 Отговор
    ЗАПОЧНА СЕ.СКОРО ТАКА ЩЕ И ЧИПА ,НО КОЙТО ОЦЕЛЕЕ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 20тина ГОДИНКИ.А ИНАЧЕ ЧИПА ИЛИ ЗНАКА НА ДЯВОЛА СКОРО ЩЕ НИ ГО ПРИЛОЖАТ И ТО ДОБРОВОЛНО С НАШЕ СЪГЛАСИЕ.СЪБОДЕТЕ СЕ ХОРА-ЧОВЕЦИ...

    Коментиран от #23

  • 23 е скоро

    3 8 Отговор

    До коментар #22 от "волен сидеров":

    скоро, колко да е скоро.Те за чипа от 2004та ни говорят как ще ни го сложат скоро, а пък ей го на 20 годинки почти се изтърколиха и чип няма. Няма и да има щото то вече само в Бг останаха шарани да вярват в чиповете. На фона на тея технологии дето ги има точно някъв остарял чип щели да ни слагат...аман от кухи лейки
  • 24 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "гжожга":

    Casio беше предишният ми модел, ProTrek супер часовник. От Suunto съм доволен също. Между другото са много по скъпи от тея тамагочита и разбира се по качествени. Два -три сензора, но реални ;) Айде

    Коментиран от #25, #33, #34

  • 25 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    А, GPSa е отделно устройство ;)
  • 26 Факт

    1 14 Отговор

    До коментар #1 от "Кунчев":

    Собствениците на такива часовници са антиваксъри понеже смятат, че с ваксината ще ги чипират и следят.
  • 27 сдфгф

    17 2 Отговор
    После сульо реве щому е источена сметката !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 898011

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "тъга":

    Поддържа iOS 13.0 и Android 7.0
  • 38 сектант

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Истина е":

    това е самата истина, просто българина мрази скъпотията
  • 39 Джони Кеш

    7 2 Отговор
    Не е ли това нещо само за обратни?
  • 40 007

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "карамбата":

    В България има само два такива часовника със "Серия 1" от произведените 837.
  • 41 Весела

    4 4 Отговор
    Имам Apple watch от 2016г беше 3ка,сега имам шестица.Още тогава си плащах през него,говорех и изпращах текстове.
    Май Ганьо е много изостанал!

    Коментиран от #42, #43, #47

  • 42 Чичо Данчо

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Весела":

    Значи ако немаш Апъл не си в крак с модата тъй ли фръцло?
  • 43 емзеперикс

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Весела":

    длагайте скафандъра с антените и дим да Ви няма към витаенето в облаците!
  • 44 Димов

    5 0 Отговор
    Часовникът, който ще ти струва повече, отколкото предполагаш.
  • 45 Ооо

    2 0 Отговор
    Има природно божественно насочвано съществуване на земята от самосебе си и това на илюминатите-масоните -учените които бъркат вече в природната божествена генетика .Овладяват психиката и материята . Контролират свободния ти избор като ти дават това от което можеш да избираш .Избор без избор
  • 46 Ооо

    1 0 Отговор
    Определяне на избора ти и колко ще ти струва
  • 47 Ами Веселата Ганка сте значи

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Весела":

    От кое сте не разбрахме?Златни алтъни ли извади в тоалетната като го имаш?Хубаво се наговори с хората които те търсят та чак цяло село да чуе лични и ненужни разговори.