Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 14:25 17 205 22

Сравнение на камерите на Galaxy S22 Ultra и iPhone 13 Pro Max (ВИДЕО)

  • samsung-
  • galaxy-
  • s22-
  • iphone-
  • 13-
  • pro max

Оказва се, че и двата модела имат и положителни, и отрицателни страни, но качеството на фото и видео заснемане е почти еднакво

Сравнение на камерите на Galaxy S22 Ultra и iPhone 13 Pro Max (ВИДЕО) - 1

Проверка на качество на видео и фотографията на основната и предната камери на флагманските смартфони на Samsung и Apple бяха направени от автора на канала SuperSaf в YouTube. Във видеото експертът сравнява възможностите на камерите на моделите iPhone 13 Pro Max и току-що представения смартфон Samsung Galaxy S22 Ultra. По време на тестовете и двата смартфона работят при еднакви условия.

При естествена дневна светлина и при ярка изкуствена светлина и двата модела показват отлични резултати с висока детайлност и истинско възпроизвеждане на цветовете. Експертът отбеляза, че Galaxy S22 Ultra показа най-добри резултати при увеличаване на експозицията на тъмните участъци от кадъра. Снимките, направени с iPhone 13 Pro Max в сцени с ниска осветеност, са по-ясни.

Авторът на видеото също така отбеляза, че широкоъгълният обектив на Galaxy S22 Ultra се представя по-добре от този на iPhone 13 Pro Max, ако има много зони с лошо осветление в кадъра. Такива снимки от устройството Samsung се получават с по-висока детайлност. Заснемането с 3x увеличение показа отлично качество и за двата флагмана.

Струва си да припомним, че камерата на Samsung Galaxy S22 Ultra е оборудвана със 100x увеличение, докато моделът на Apple получи само 15x увеличение. При заснемане на портрети, снимките са по-добри на модела iPhone 13 Pro Max, но в същото време блогърът посочва, че Galaxy S22 Ultra има по-реалистично изображение, като качеството на снимане също остава високо.

Заснемането с предната камера на iPhone 13 Pro Max при естествена светлина през деня показа по-наситена цветова гама. В същото време флагманът на Samsung прави по-добри селфита при слаба светлина. В резултат на тестване авторът на видеото отбеляза, че и двата модела са показали прилично качество на снимане и имат както предимства, така и недостатъци.

Блогърът отбелязва, че при качеството на фото и видео заснемане е почти еднакво и потребителите избират една или друга марка въз основа на лични предпочитания. Вижте повече във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Grote Olifant

    31 11 Отговор
    :-)) Увеличение 100 пъти единия, а другият само 15?! 100 пъти оптично приближение може да направи само оптиката на някоя много, много сериозна турбосапунерка. При телефоните е едно обикновено цифрово приближение, което няма никаква, абсолютно никаква стойност във фотографията. Без оглед дали е полу- или професионална. Има матрица, има процесор, има някакво стъкло, което изпълнява ролята на обектив. Всички тия 15х или 100х са едно просто цифрово дорисуване. Именно дорисуване. В най-добрия случай имаме някакво оптично приближение 1.5 или най-много 2х. Процесорът вижда как се променя образът от 1х до 2х и по свой алгоритъм дорисува т.нар. "увеличение" до 15 или 100х. И понеже това няма как да се случи качествено, всичко което не му се получава, но наблъсква със сиви пиксели. То и принцино така се раздуват прословутите мегапиксели. Имаш някаква матричка, голяма в най-добрия случай колкото nanosim с капацитет 5-8 МП. Другото го прави процесорът и софтуерът. Искаш 105 мп на Шаоми? Нямаш проблем! Всяка една снимка мога да я направя и 1000 МП, ако искам... :-)

    Коментиран от #9

  • 2 Механик

    35 6 Отговор
    На снимките виждам един и същ джендър с талибанска брадичка и овчи поглед.
    Това идва да каже, че старата българска поговорка "Магаре се снимало, магаре излязло" е актуална и в наше време.
  • 3 Grote Olifant

    15 3 Отговор
    Да не забравяме, че няма ръка, която да е способна да снима без да трепне. За да се избегне това, хората прибягват до ползване на статив - единствено той може да гарантира, че телефона или фотоапаратът няма да трепнат.. Мързеливите разчитат на някаква стабилизация от обектива или камерата, което всъщност не е нищо друго, освен люшкане в обратна посока на това, което правиш в момента. Дори и да се сетят да ползват статив, без да изключат тази стабилизация - просто нищо не се случва, защото камерата все така се опитва да стабилизира нещо, което и без това е стабилно. Та, в този ред на мисли, не се лъжете по каквито и да било ревюта на телефони - от производител или разните му там вдъхновители, паразитиращи в мрежата. Купете си един фотоапарат и се запишете на курс по фотография :-)
  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    7 9 Отговор
    Телефони да си мерят камерите и все едно Офроуд машини да си мерят гладкостта на кожата на калъфчето около скоростния лост! Няма спор, че е по добре да е скъпа и качествена кожа, но не променя нищо по отношение на офроуда!!! Истината е , че взимаш един Мак и програмираш всичко , включително Андроид и Уиндоус, а после взимаш друга машина и не може да програмираш на iOS , без да вдигаш виртуални машини и прочие!

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Бмв

    14 6 Отговор
    Чисто и просто самсунга снима по-добре , айфона прави по добър клип,ама не съм инфуренсър за да ме гледате докато ви го казвам.
  • 6 Димитър

    13 2 Отговор
    Разликата между снимките е малка и не е повод за правене на драми. По големият проблем е че Самсунг от доста време ни цакат в Европа с тъпия си Exynos чип, който явно е в пъти по бавен от Snapdragon. Тази година отново така - за Америка, Азия и Африка - Spandragon 8800 за Европа - версия с техния си мизерен Exynos 2200. Направете едно сравнение и ще видите, колко е осезаема разликата в скоростта между двата чипа с които се предлага един и същ телефон

    Коментиран от #7

  • 7 iShit

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Димитър":

    Разлика между exynos 2200 и snapdragon gen 1 почти няма 1:1 са. Snapdragona обаче грее за exynos незнам дали е така. GPU-то на exynos е 1300mhz а на snapdragon-а 800mhz. И двата чипа поддържат до 200mpx максимална резолюция на камерата, 8k 30fps снимане и видео възпроизвеждане 8k 60fps.Поддържат и еднаква памет и т.н. разликата е в херците на gpu-то и аудиокодеците. Бях се загледал наскоро може и да имат още някакви разлики нз не съм много запознат в тоя случай

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Я пак

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Просветен⚜️":

    Какво си програмирал на айфоня си до днес? Да се хвалиш с това е все едно в джунглата на Амазонка да рекламираш ферари че вдига 30 км/час.
  • 11 ттт

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Просветен⚜️":

    Ти ако искаш, носи отделно телефон, фенерче, фотоапарат, калкулатор, навигация и таблет.

    Относно навигацията: 2019-та бях един месец в Ню Йорк. Пътувах доста пъти с такси. На по-стара кола от 2018-та година не попаднах. Всички бяха с вградена навигация. Но шофьорите си монтираха телефоните на стъклото и гледаха него. На въпроса "защо бе, джанъм, отговаряха "по-точно и по-лесно е".
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Стойчо

    6 9 Отговор
    Видяхте ли, айфон снима по-добре на тъмно, а тука някакви айшитове ни обясняваха как не можел да снима на тъмно. И останалите им илюзии не почиват на реалността.

    Коментиран от #14

  • 14 iShit

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "Стойчо":

    Стойчоо, стойчо ... или не можеш да асимилираш какво си прочел или не искаш да разбереш или си говориш това , което ти се иска. Иначе за разбирачите които казват , че телефоните били вече много близко до професионалните апарати, моля тишина не се излагайте поне.

    Коментиран от #16

  • 15 Komapak

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Grote Olifant":

    Самата истина. Много хора вече си имат камера на телефона и си мислят че са фотогфафчета😀😀😀😀😀😀😀
  • 16 Андрей

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "iShit":

    Хей, шит, не останкаха разработчици, които да програмират на Уиндоус, на линукс са кът, всичко мигрира към Мак. Егати заблудените!

    Коментиран от #17

  • 17 iShit

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Андрей":

    Само заблудения ум на един промит мозък може да го изръси това! Гледайте си сбирщината от скопени апове и си вярвайте, че това е истинска операционна система! Всички програми, които изкарват парите ми вървят единствено на windows (за жалост) и това не е случайност. Да ти обяснявам ли защо се пускат само на Windows, или ще вземеш да почетеш малко в някоя търсачка ?!? Вашата т.н. операционна система е нищо повече от емулатор , симулатор и каквото още искаш го наречи , но не и истинска операционна система! И трябва ли да казвам каквии кои са тия програми и защо няма такива за вашето подобие? Гледайте си шареното екранче и му се радвайте, то за това ви е създадено :) и да ви точат паричките.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 fts

    1 4 Отговор
    Вземете да гледате някой друг канал, тези неща, които сте написали са пълни глупости. И не, не са с еднакво видео. Колкото и да не понасям маркетинг стратегията на епъл няма как да не призная, че отново водят при видео заснемането. А и снимките с изключение единствено и само на зум-а са им по-приятни за окото.
  • 21 ттт

    3 2 Отговор
    Да бяхте добавили и HUAWEI P40 PRO! Ама не ви стиска.
  • 22 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 0 Отговор
    Huawei p50 pro ги бие по камери и снимки.