Отидете към основна версия

1 374 21

Apple намалява производството на iPhone и AirPods

  • iphone-
  • apple-
  • airpods

Новопредставеният SE ще бъде най-засегнат

Apple смята да произведе с около 20% по-малко iPhone SE от планираното през следващото тримесечие, съобщават близки до компанията източници. Информацията за това идва от Nikkei Asia, които се позовават на вътрешни хора в компанията. Освен смартфонът, който бе представен през този месец, заедно с него ще пострада и производството на безжични слушалки AirPods.

Според предварителни изчисления, производството на аксесоара ще бъде намалено с около 10 милиона броя до края на годината. За сравнение, през 2021 година, продажбите на AirPods през 2021 година са достигнали 76.8 милиона броя. Флагманът в гамата на американците, iPhone 13 и неговите производни също ще усетят разликата в производството, но там се очаква броят да намалее с няколко милиона броя.

Решението на шефовете в Купертино е повлияно от обстановката в Украйна и натискът на различни страни в тази сфера. Заедно с това можем да добавим и липсата на различни компоненти, която от около 2 години влияе негативно, не само на пазара на смарт устройства, но и на много други отрасли.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини