Отидете към основна версия

8 679 6

Ентусиаст постави 8.0-литров V10 с 500 конски сили на мотор (ВИДЕО)

  • dodge-
  • viper-
  • мотор-
  • мотоциклет

Двигателят е взет директно от Dodge Viper

Ален Милярд е ентусиаст с любов и познания към моторите, който може да се похвали с различни проекти на базата на десетки двуколесни. Несъмнено една от най-интересните преработки на британеца е проект, датиращ още от 2009 година, когато един от моторите му се сдобива с 8.0-литров бензинов V10 от Dodge Viper.

Двигателят е свален директно от екземпляр от 1995 година и разполага с мощност от 500 конски сили. Теглото на оголеният двигател е точно 340 килограма, което е повече от половината от теглото на мотора. Рамката на мотора е направена изцяло от Милярд, който прави две рамки, които се хващат в предната и задната част на двигателя.

Интересното е, че традиционна трансмисия липсва, поради високият въртящ момент на двигателя, а в задната част може да бъде избирано между различни зъбни колела, които позволяват максимална скорост от 257км/ч до 434км/ч.

За разлика от повечето подобни проекти, ентусиастът използва мотора си често и през последните години е изминал около 15 хиляди километра с него, използвайки го, както в трафика, така и на различни събития.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини