Last news in Fakti

5 Април, 2022 17:10 8 650 6

Ентусиаст постави 8.0-литров V10 с 500 конски сили на мотор (ВИДЕО)

  • dodge-
  • viper-
  • мотор-
  • мотоциклет

Двигателят е взет директно от Dodge Viper

Ентусиаст постави 8.0-литров V10 с 500 конски сили на мотор (ВИДЕО) - 1

Ален Милярд е ентусиаст с любов и познания към моторите, който може да се похвали с различни проекти на базата на десетки двуколесни. Несъмнено една от най-интересните преработки на британеца е проект, датиращ още от 2009 година, когато един от моторите му се сдобива с 8.0-литров бензинов V10 от Dodge Viper.

Двигателят е свален директно от екземпляр от 1995 година и разполага с мощност от 500 конски сили. Теглото на оголеният двигател е точно 340 килограма, което е повече от половината от теглото на мотора. Рамката на мотора е направена изцяло от Милярд, който прави две рамки, които се хващат в предната и задната част на двигателя.

Интересното е, че традиционна трансмисия липсва, поради високият въртящ момент на двигателя, а в задната част може да бъде избирано между различни зъбни колела, които позволяват максимална скорост от 257км/ч до 434км/ч.

За разлика от повечето подобни проекти, ентусиастът използва мотора си често и през последните години е изминал около 15 хиляди километра с него, използвайки го, както в трафика, така и на различни събития.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн

    5 3 Отговор
    Тоз матор аку гу мунтирам на каруцата ми-ат ни ми требе. Напрау ша изфарча ут патя и ни знам каде ша са запра. Убачи най ша ми е кеф да минавам пукрай шарифити...ша ма зяпат кат утървани и ша са чудят и чешат ко да ма праят.
  • 2 Хоби

    8 5 Отговор
    За мен вади ужасен звук от тоя мотор, смятам, че е мега тежък и трудно управляем мотоциклет с който може да се пребиеш ако спреш на светофар защото няма да удържане ако се килне на една страна.
  • 3 Те тва е скутер

    6 2 Отговор
    а не като тия по улиците електричките.
  • 4 Jacques Yves Moineau

    4 2 Отговор
    Брутален звук
  • 5 ЕгатиПростака

    5 10 Отговор
    Ами то отдавна има 1000 куб. см. двигатели за пистови мотори фабрично с по над 200 коня, ама простотията не ходи по гората.

    Коментиран от #6

  • 6 Хулиганчо

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕгатиПростака":

    Името много ти подхожда.