Отидете към основна версия

1 527 54

Apple започна да прави iPhone в Индия

  • iphone-
  • apple-
  • iphone 13-
  • индия

Устройствата ще се продават единствено на местно ниво

В края на месец декември 2021 година ви информирахме за плановете на Apple да изнесе част от производството на iPhone в Индия. Сега тези новини бяха потвърдени от компанията от Купертино и производството на смартфоните в Индия вече е започнало. „Ние сме развълнувани да започнем производството на iPhone 13 – с неговият красив дизайн, усъвършенствана система от камери за зашеметителни снимки и видеа и невероятното представяне на А15 Bionic чипа тук в Индия за нашите местни клиенти.“, съобщават от Apple.

Освен последното поколение iPhone 13, заводът на Foxconn, където се произвеждат устройствата, Apple сглобява още iPhone 12, iPhone 11 и предишното поколение iPhone SE. Плановете на компанията са местното производство да покрива около 70% от устройствата, които се продават в Индия.

Едно от големите предимства, което накара много производители на всякакъв вид техника да отворят заводи в Индия е 20% такса, която те спестяват. Очаква се в близко бъдеще в завода да стартира и производството на Pro устройства.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини