Отидете към основна версия

3 620 14

Tesla пуска кола без волан и педали

  • tesla-
  • безпилотно такси

Возилото ще има най-ниската цена на километър пътуване - по-евтино от градския транспорт

Новият проект на Tesla бе оповестен от Мъск по време на последната финансова конференция. Милиардерът не само обяви, че компанията му подготвя напълно автономна кола, но каза и очакваната дата на пускането ѝ.

По време на финансовите отчети на компанията бизнесменът обяви предстоящото пускане на безпилотно такси без волан и педали. Според него масовото производство на такива автомобили ще започне през 2024 година.

Шефът на компанията твърди, че иновативните превозни средства ще получат футуристичен дизайн, а концепцията им ще бъде оптимизирана, за да се осигури най-ниската цена на километър пътуване - по-евтино от градския транспорт.

Струва си да се отбележи, че предишните опити на Tesla да пусне на пазара своята технология за "автопилот" всеки път се сблъскваха с претенции от американските регулатори.

Сега опционалната система за подпомагане на водача, инсталирана в електрическите автомобили Tesla, все още изисква присъствието на човек зад волана. Но Мъск иска да промени тази тенденция.

В дългосрочен план, според Мъск, най-големият успех на компанията ще донесе създаването на хуманоиден робот. От миналогодишното съобщение за появата на този робот обаче, компанията все още не е разказала нищо ново за проекта си.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини