Отидете към основна версия

11 056 11

Китайската компания представя нова батерия за електромобил с пробег от над 1000 км

  • catl-
  • батерия

Това е с 50% повече от Model S на Tesla

CATL, най-големият производител на батерии за електромобили в света, представи нова технология за батерии, за която твърди, че може да осигури повече от 620 мили пробег, което се равнява на над 1000 километра.

Електрическият автомобил с най-дълъг автономен пробег в САЩ, към момента е седанът Lucid Air, който може да измине 520 мили или 840 километра с едно зареждане на батерията.

Китайският производител на батерии CATL обяви официално, че ще започне да произвежда батерията от следващо поколение , която може да осигури най-малко 1000 километра (620 мили) пробег. Батерията Qilin влиза в производство през 2023 г.

Следващият най-добър по пробег, след китаййския Lucid Air, е седанът Model S на Tesla, с приблизителен пробег от 650 километра. Електрическо превозно средство, което може да измине 1000 или повече километра, би представлявало епична стъпка напред в технологията за батерии.

CATL, най -големият производител на батерии за електромобили в света и доставчик за Tesla, казва, че Qilin "опакова" огромно количество енергия в компактен пакет благодарение на напредъка както в химията на батериите, така и в самия корпус.

Според CATL, иновационнаната батерия има енергийна плътност от 255 ватчаса на килограм. Акумулаторният блок ще бъде с 13% по-мощен този, който Tesla наскоро започна да използва за своите SUV-та Model Y, съобщават от CATL.

Всяко превозно средство може да има огромен пробег, ако е пълен с достатъчно батерии. Предизвикателството е да се гарантира, че тези батерии не заемат твърде много място или не тежат прекомерно много.

Друго предимство на батерията Qilin, според CATL е по-бързото зареждане. Компанията поставя компоненти за течно охлаждане между клетките на батерията, което позволява на пакета да се охлажда по-бързо и следователно да издържа на супер бързо зареждане без прегряване.

Новата батерия може да се зарежда от 10% до 80% за 10 минути, казват от CATL, много по-бързо от всичко на пазара днес. Ще трябва обаче да изчакаме, докато батерията от следващо поколение бъде официално показана в сериен автомобил, за да разберем как наистина работи.

Досега двама китайски производителя на електрически автомобили заявиха, че ще използват пакета Qilin в бъдещите си превозни средства. Според Bloomberg това са марките Hozon и Li Auto.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.

Свързани новини