Отидете към основна версия

4 145 5

От Mercedes споделят кога кризата с чиповете ще бъде разрешена

  • криза-
  • чипове-
  • mercedes-
  • mercedes benz

Положението вероятно ще остане същото поне до края на годината

Изпълнителният директор на Mercedes-Benz в Индия Мартин Швенк влезе в разговор с автомобилното издание hindustantimes, където изказа прогнозите си за кризата с чипове и справянето с нея в близко бъдеще. Според Швенк, положението едва ли ще се подобри до края на тази година, но през 2023 година може да видим някакви положителни промени.

Според него в момента се намираме в много критичен момент, който ще продължи през следващите 6 до 12 месеца и ще реши бъдещето на тази криза. Много технологични компании изказаха мнение за това, че можем да очакваме разрешаване на кризата с полупроводници най-рано през 2024 година, като напълно загърбиха предишни прогнози, че това ще се случи през 2022 година или 2023 година.

Истината е, че голяма част от тях нямат ясна представа за това как и кога ще се подобри производството на чипове за всички индустрии. Според скорошна прогноза на Intel, в момента се намираме в средата на кризата, което означава, че можем да очакваме положителна промяна едва след около 2 години.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини