Last news in Fakti

11 Юли, 2022 14:46 4 140 5

От Mercedes споделят кога кризата с чиповете ще бъде разрешена

  • криза-
  • чипове-
  • mercedes-
  • mercedes benz

Положението вероятно ще остане същото поне до края на годината

Изпълнителният директор на Mercedes-Benz в Индия Мартин Швенк влезе в разговор с автомобилното издание hindustantimes, където изказа прогнозите си за кризата с чипове и справянето с нея в близко бъдеще. Според Швенк, положението едва ли ще се подобри до края на тази година, но през 2023 година може да видим някакви положителни промени.

От Mercedes споделят кога кризата с чиповете ще бъде разрешена

Според него в момента се намираме в много критичен момент, който ще продължи през следващите 6 до 12 месеца и ще реши бъдещето на тази криза. Много технологични компании изказаха мнение за това, че можем да очакваме разрешаване на кризата с полупроводници най-рано през 2024 година, като напълно загърбиха предишни прогнози, че това ще се случи през 2022 година или 2023 година.

От Mercedes споделят кога кризата с чиповете ще бъде разрешена

Истината е, че голяма част от тях нямат ясна представа за това как и кога ще се подобри производството на чипове за всички индустрии. Според скорошна прогноза на Intel, в момента се намираме в средата на кризата, което означава, че можем да очакваме положителна промяна едва след около 2 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    10 2 Отговор
    Германците , а в общия случай Европейците - като голяма сила при " високите " технологии , вече три години едни чипове не могат да направят .

    Коментиран от #2

  • 2 Раздвоение на личността?

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    В другата статия не хвалеше ли Москвич? Може би имаш предвид, че европейците са некадърни и ще разчитат за чиповете на руснаците?

    Коментиран от #4

  • 3 Пак не разбрах

    8 0 Отговор
    Чета заглавието на статията, чета статията и не мога да получа отговора обещан в заглавието.

    Не че ми е за първи път.

    В общи линии от статията разбрах, че по въпроса с чиповете от Mercedes са казали, че нищо не могат да кажат!
  • 4 асдаа

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Раздвоение на личността?":

    А ти да не би да си въобразяваш че някъде в Европа се произвеждат чипове? Отдавна затвориха всички заводи за чипове и разчитат само на внос. То дори кабели за автомобили не се произвеждат в ЕС. Единственото и качествено което остана да се произвежда в ЕС е производството на евро...ейове.

    Коментиран от #5

  • 5 Нищо не каза

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "асдаа":

    Да не би американците да си произвеждат чиповете? 90% от чиповете в световен мащаб се произвеждат в Тайван/Китай и Корея.