Отидете към основна версия

14 372 34

BMW ще боядисва колите си с … фекалии

  • bmw-
  • боя-
  • боядисване-
  • фекалии

Екологичното решение ще намали потреблението на петрол

Макар и заглавието да звучи като нескопосана първоаприлска шега, то е напълно истинско и BMW наистина планира да боядисва своите автомобили с фекалии. Разбира се, това няма да се случва директно, а чрез преработени отпадъци, които да заместват част от петрола, който се използва при направата на боите.

Германската компания ще си партнира с BASF, като вместо компоненти на петролна основа ще бъдат използвани суровини от органични отпадъци, включително био отпадъци от пречиствателни станции. По този начин ще се намали използването петрол, което от своя страна ще доведе до по-малко вредни емисии или поне така казват двете компании.

От BMW не споменават как и при кои модели ще се използва новата технология и дали тя ще влезе в серийно производство, но към момента тя ще бъде приложена в заводите в Лайпциг, Германия и Розлин в Южна Африка. Това не е първият път в който BMW използва подобни отпадни материали за намаляване на вредните емисии след като през изминалата година си партнира с американска компания за производство на ток чрез кравешки фекалии.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.

Свързани новини