Отидете към основна версия

6 408 154

Tesla започва серийно производство на новите си батерии

  • tesla-
  • батерии-
  • 4680-
  • model y-
  • cybertruck

Моделът 4680 ще започне да се вгражда в Model Y до края на годината

Tesla обяви, че започва серийното производство на своите нов батерии, познати под моделното название 4680. Новите батерии са по-модерни и осигуряват 5 повече енергия, като същевременно са по-евтини за производство от най-разпространения модел 2170, който компанията използва към момента.

Производството трябва да стартира след около два месеца във фабриката на компанията в Тексас. По план производството на батериите трябваше да започне на по-ранен етап, но поради някои затруднения и проблеми с тестовите бройки, Tesla ще започне производството едва в следващите месеци. От компанията твърдят, че тези проблеми вече са решени и батериите са готови за серийно производство и употреба.

Фабриката в Тексас е подготвена като в нея са поставени нови машини и нова поточна линия. Целта на Мъск е производството на около 1000 електромобила с новите батерии седмично. Първите коли, които ще се сдобият с батериите 4680 са Tesla Model Y, а през следващата година трябва да видим и електрическият пикап Cybertruck, заедно с другите модели от портфолиото на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.

Свързани новини