Отидете към основна версия

5 414 14

Skoda представи новото си лого

  • skoda-
  • лого-
  • емблема-
  • бранд

Компанията ще промени цялата си бранд идентичност

След като вчера от Skoda представиха новия си дизайнерски език с концепта Vision 7S, сега чешката компания се похвали и с новото лого, което ще стои върху обновените модели на марката. От компанията обявиха, че това ще бъде най-голямата промяна в идентичността на марката през последните 30 години, а причината за това е стратегията за електрифициране и дигитализация, която ще започне през 2030 година.

Старата емблема на компанията ще бъде заменена от нов надпис Skoda, който ще стои в предната и задната част на колите. До момента чехите също използваха подобно изписване, но само върху багажника на моделите произведени след 2019 година. Новто лого се отличава също така и с преработена буква S.

“Акцентът беше предизвикателство за нас: от глобална гледна точка, той е склонен да бъде объркващ за повечето от нашите клиенти. В новата форма този символ ще бъде интегриран и съчетан със симетрията на логото, докато клиентите на вътрешния пазар и някои други все още ще го разпознаят в надписите,” коментира Мартин Павлик, член на маркетинговия екип на Skoda,който работи върху новата идентичност на марката.

По време на разработката, екипът е получил предложение от над 165 дизайна, които в края ѝ са достигнали до 3. Крайният избор е осъществен след консултирането с над 2200 човека от Чехия, Германия, Италия, Норвегия и други страни. Новото лого ще се появи съвсем скоро в социалните мрежи, рекламни брошури и други материали на марката, а първите модели, които ще бъдат произведени с нови емблеми ще се произведат след 2024 година.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини