Отидете към основна версия

2 941 6

Китай става лидер в изграждането на заводи за производство на електрически превозни средства

  • китай-
  • електромобили-
  • заводи

Успехът обаче далеч не е гарантиран

Китай изгражда фабрики за електрически автомобили почти толкова бързо, колкото останалата част от света взети заедно. Китайските производители използват милиардите, които са събрали от международни инвеститори, за да надделеят над големите производители на автомобили на пазара.

Успехът обаче далеч не е гарантиран. Играчите включват стартиращи компании, производители на електроника и други новодошли в автомобилната индустрия. Те залагат, че шофьорите в и извън Китай ще са готови да похарчат $40 000 или повече за марки, за които никога не са чували.

„Имаме волята и търпението“, казва Хе Сяопен, председател и главен изпълнителен директор на Xpeng, в интервю за китайските медии. „Мисля, че ще бъде много трудно, но трябва да продължим напред.

Китайската индустрия набира скорост. Международната компания LMC Automotive изчислява, че до 2028 г. Китай ще произвежда повече от осем милиона електрически превозни средства годишно спрямо един милион миналата година. Дотогава Европа трябва да е произвела 5.7 милиона изцяло електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини