Отидете към основна версия

15 394 20

След подигравките, новият смартфон на Xiaomi ще бъде с дисплей като на iPhone 14 Pro

  • xiaomi-
  • iphone-
  • iphone 14-
  • 14 pro-
  • apple

CIVI 2 ще дебютира на 27 септември

Веднага след представянето на новия iPhone 14 Pro и новият му дисплей с овален отвор в горната част, интернет пространството се напълни с подигравателни постове и картинки към дизайна на устройството и „иновациите“, които Apple предлага за пореден път. В това присмиване се включиха дори и някои големи компании, които не се забавиха да сравнят своите устройства с новия iPhone.

Сега, обаче, популярната китайска компания Xiaomi показа първи тийзър на своя смартфон CIVI 2, който ще дебютира на 27 септември тази година. Най-интересното в показаните рекламни снимки е разположението на двете предни камери, което е оформено точно по начина по който е разположена и предната камера на флагмана на Apple. Разбира се, това бързо привлече вниманието на феновете на iPhone, които пък от своя страна върнаха част от подигравките към Android обществото.

Смартфонът на Xiaomi разполага с две 32MP камери за стандартни и широкоъгълни снимки. Основната задна камера на смартфона пък използва 50MP сензора на Sony с модел IMX766, заедно с допълнителни две лещи за телефото и широкоъгълни снимки. Според непотвърдена информация, устройството ще използва процесор Snapdragon 7 Gen1.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 24 гласа.

Свързани новини