Отидете към основна версия

1 193 5

Audi ще пречиства въздуха чрез сложна система в своите електромобили

  • audi-
  • e-tron

Проектът е в партньорство с Mann + Hummel

Audi се старае да направи своите електромобили още по-чисти, като освен вредните емисии, които спестяват на природата, германският производител ще се опита да пречисти и частиците, които другите коли отделят при движение. Това ще бъде осъществено чрез пилотен проект в който германците ще си партнират с компанията Mann + Hummel за създаването на сложна система за пречистване на въздуха.

Ако достигне до серийно производство, тя ще бъде поставяна в електромобилите на марката, които ще преработват фините частици прах, като този от спирачките например. Проектът започва още през 2020 година и ще продължи до 2024 година, когато от Audi ще разгледат резултатите и ще решат дали да продължат с разработката му.

Системата е подобна на тази, която е инсталирана в повечето фабрики и някои домове и работи, както при движение, така и при спрян автомобил, при зареждане например. Тестовете показват, че за сега той няма негативно влияние, като е поставен на няколко електрически Audi-та с които са изминати над 50 хиляди километра.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини