Last news in Fakti

14 Октомври, 2022 11:12 1 189 5

Audi ще пречиства въздуха чрез сложна система в своите електромобили

  • audi-
  • e-tron

Проектът е в партньорство с Mann + Hummel

Audi се старае да направи своите електромобили още по-чисти, като освен вредните емисии, които спестяват на природата, германският производител ще се опита да пречисти и частиците, които другите коли отделят при движение. Това ще бъде осъществено чрез пилотен проект в който германците ще си партнират с компанията Mann + Hummel за създаването на сложна система за пречистване на въздуха.

Ако достигне до серийно производство, тя ще бъде поставяна в електромобилите на марката, които ще преработват фините частици прах, като този от спирачките например. Проектът започва още през 2020 година и ще продължи до 2024 година, когато от Audi ще разгледат резултатите и ще решат дали да продължат с разработката му.

Системата е подобна на тази, която е инсталирана в повечето фабрики и някои домове и работи, както при движение, така и при спрян автомобил, при зареждане например. Тестовете показват, че за сега той няма негативно влияние, като е поставен на няколко електрически Audi-та с които са изминати над 50 хиляди километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опорка

    10 0 Отговор
    Разбира се, що да не плащат хората още едни 10000 евро за тая невероятна "екстра"? И по 500 евро на месец за подръжката й, разбира се. Всъщност, не се съмнявам, че достатъчно клиенти ще се намерят, средностатистическия западняк е изтъпял до ниво умствено изостанал първокласник.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Опорка":

    А защо държавата да не им плаща затова , че почистват градската среда от пушиляците на кюмбетата ?? Или поне да им го приспада от данъците ? Като ги прибави към данъците на петрололюбците примерно !! На километър таксичка ! И без това скоро ще отчитат всеки километър изминат от автомобила с "черните кутии" , задължителни за всички нови модели , а скоро и за старите !! В градски условия примерно тройно по-висока !!

    Коментиран от #3

  • 3 Опорка

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да де, превръщаме колата в луксозна стока, достъпна за малцина и решаваме проблема, нали така?

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Опорка":

    Ако под "достъпна стока" разбираш барутници за по 3-4 хиляди лева , че и по-малко , то с две ръце за !! Такова извращение за комплексари може да има само в България и никъде другаде , дето хора с по 3-4 000 евро месечни доходи карат велосипеди целогодишно и даже не помислят за "достъпни " курници !! Но скоро и в България ще трябва да се откажат от тая простотия !!
  • 5 Луд

    0 0 Отговор
    Много пушат ваг печките! Трябва да пречистват вече , че съсипаха въздуха тия брички