Отидете към основна версия

1 138 22

Tesla разпространи ъпдейт, който да поправи грешка от предходен ъпдейт

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • ъпдейт

Проблемът се корени в стойности на системата за завиване

Произведените през последните години автомобили са пълни с технологии и това едва ли е новост за някой. Tesla е един от лидерите по внедряване на нови технологии и като такъв, компанията често представя ъпдейти, които да добавят новости в автомобилите или да поправят малки неизправности от завода. Сега, обаче, компанията е принудена да поправи грешка причинена от ъпдейт с… нов ъпдейт.

Малко над 40 хиляди автомобили Model S и Model X произведени между 2017 година и 2021 година, получили ъпдейта 2022.36 ще трябва да инсталират нов софтуер, който да поправи причинените неудобства. По план първото обновление е трябвало да добави нова калибрация за волана, който да подобри някои от функциите за безопасност, но в последствие се получава точно обратното.

Споменатите 40 хиляди автомобила всъщност изпитват затруднения и могат частично или напълно да увредят сервоусилвателя на волана по време на движение след неравност или дупка на пътя. Това може да попречи на завиването поради нуждата от по-голяма сила за завиване, казват от Tesla. Към момента няма случаи на инциденти или пострадали, а от Tesla вече разпространяват новия ъпдейт 2022.36.5.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини