Отидете към основна версия

2 054 8

Rivian сгафи сериозно с последния ъпдейт на R1T

  • rivian-
  • r1t-
  • r1s-
  • ъпдейт-
  • батерия-
  • акумулатор

Много собственици се оплакаха от неработещи пикапи

Rivian отново влезе на челните места в пресата след като десетки собственици на пикапа се оплакаха от това, че автомобилите им са останали блокирани. Общото при всеки един от оплакалите се е инсталирането на последния ъпдейт на марката. Оказва се, че той влияе негативно върху 12-волтовия акумулатор на пикапите, който се изтощава за няколко часа и прекъсва абсолютно всякаква комуникация на возилото с външния свят.

Решението на това е изтегляне на платформа от техници на Rivian, подмяната на акумулатора и калибрирането на системата. Един от потърпевшите се оплака, че това не се покрива от гаранцията и е трябвало да плати за всичко от собствения си джоб. Според публикация във форум, един от тях е платил близо 1000 евро, за да подмени акумулатора на своя пикап и след това да получи нужната за целта диагностика.

Потърпевшите се оплакват, че дори и подаване на ток не може да свърши работа в случая, тъй като системата разпознава акумулатора като изтощен. За капак на всичко, при паднал акумулатор не можете да отключите вратите или пък да влезете в автомобила без физическия ключ. Дори и някак да успеете да се доберете до акумулаторите, то след подмяната им е нужна специална диагностика от Rivian, която да калибрира отново системата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини