Отидете към основна версия

3 772 20

Mercedes отново „отряза“ руснаците

  • mercedes-
  • русия-
  • me id-
  • приложение

Този път спира поддръжката на приложението me ID

Снимка: Shutterstock

Собствениците на автомобили Mercedes на територията на Русия вече нямат достъп до приложението me ID, стана ясно от официално изявление на марката, разпратено до клиенти на компанията в страната. Мярката е влязла в сила от 25 април 2023 година и към момента няма приложение, което да замени функциите на me ID.

Приложението е налично за смартфони с iOS и Android и дава възможност за контролиране на някои от функциите на колата, като например отключване/заключване, отваряне/затваряне на прозорци и багажник, както и запалване или включване на климатичната система. При някои модели е налична и функция за паркиране, ако сте в близост до колата, както и точна локация на автомобила.

Функциите са налични за всички модели на германците след 2018 година, включително A-Klasse, C-Klasse, CLS, E-Klasse, G-Klasse и S-Klasse. Очаква се до края на годината руската компания Avtodom да откупи правата на Mercedes в Русия, което да върне част от привилегиите и услугите на собствениците, но дали приложението ще е сред тях, предстои да разберем.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.

Свързани новини