Last news in Fakti

26 Април, 2023 14:46 3 763 20

Mercedes отново „отряза“ руснаците

  • mercedes-
  • русия-
  • me id-
  • приложение

Този път спира поддръжката на приложението me ID

Mercedes отново „отряза“ руснаците - 1
Снимка: Shutterstock

Собствениците на автомобили Mercedes на територията на Русия вече нямат достъп до приложението me ID, стана ясно от официално изявление на марката, разпратено до клиенти на компанията в страната. Мярката е влязла в сила от 25 април 2023 година и към момента няма приложение, което да замени функциите на me ID.

Приложението е налично за смартфони с iOS и Android и дава възможност за контролиране на някои от функциите на колата, като например отключване/заключване, отваряне/затваряне на прозорци и багажник, както и запалване или включване на климатичната система. При някои модели е налична и функция за паркиране, ако сте в близост до колата, както и точна локация на автомобила.

Функциите са налични за всички модели на германците след 2018 година, включително A-Klasse, C-Klasse, CLS, E-Klasse, G-Klasse и S-Klasse. Очаква се до края на годината руската компания Avtodom да откупи правата на Mercedes в Русия, което да върне част от привилегиите и услугите на собствениците, но дали приложението ще е сред тях, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    33 25 Отговор
    вече с Русия е свършено.
  • 2 Аз съм

    31 7 Отговор
    Ми нещата вървят натам,наливаш един кош пари за нещо което не е сигурно,че утре ще можеш да използваш,щот някой друг,но не ти така е решил!!!

    Коментиран от #9

  • 3 Дън Сяо и Си Цзин

    24 30 Отговор
    Немски боклуци. Кой ги купува тия ръждиви железа ? Карайте китайски електромобили !

    Коментиран от #14

  • 4 Ръката на Кремъл

    27 11 Отговор
    Нема що. Руснаците имат "Пандора", с която нямат проблем да контролират електрониката на различни западни автомобили. Монтират я даже в България.
  • 5 123

    23 18 Отговор
    Тези много на сериозно се взеха ,че правят най-добрите и безаналогови коли.Отдавна немското вече не е символ на качество.Такива марки като тази и VW почиват на стара слава.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пловдив

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Ами, купи си новия Москвич бе колега! Той е много луксозен и здрав!

    Коментиран от #11

  • 8 Бай Ставри

    19 14 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Немците се взеха на сериозно и веднага губят голям пазар.При бизнеса не трябва да има политика,ако трябва да е проспериращ.Междувременно германия вече не е онова,което беше и като васал на сащ си заслужават стремглавото падане надолу.Да му мислим ние.
  • 9 опаа

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм":

    какво ли ще стане след като личните документи и парите станат електронни и съвсем случайно отиваме на екскурзия до русия или някоя друга интересно-вражески настроена държава спрямо западЪ
  • 10 ДрайвингПлежър

    10 10 Отговор
    Китайците като спрат да се смеят ще благодарят на Германците.
    Просто им подариха един доста солиден пазар, на който Германия вече трудно ще се върне.

    Полит коректността има много малко общо с бизнеса и швабите тепърва ще го учат тоя урок!
  • 11 ДрайвингПлежър

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдив":

    Колега ще си купя що да не си купя? И няма да съм аз!
    След не повече от 10 години масово ще се купуват китайски коли, Мерцедес няма екслузивността на Ферари, че да издържа на загуба при малките и средни модели, които формират основните продажби. Още повече насочвайки се изцяло към ел-сегметна ще загуби още пазари, а това е сегмент, в който отново китайците ще доминират, просто защото в тях е и ножа и хляма за ел. мобилността.

    Като решиш да се самоубиваш никой не може да те опази а немците упорито вървят точно към самоубийство!
  • 12 Големо важно

    7 2 Отговор
    Колата пак си върви и може да се ползва. Баба ти само с me ID шофираше ?!

    Коментиран от #17

  • 13 Димитър

    9 11 Отговор
    Руснаците Тепърва още ще си плащат за водената война срещу суверенна и независима Украйна и народа и. Само в България служебното правителство на другаря президент Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейския екип продължава задкулисно да обслужва руските интереси, например бе удължен срока на ползване на пристанище Росенец, както и сключването на договори с руски фирми въпреки наложените санкции. Русия трябва тотално да бъде изолирана от ЕС, САЩ, Канада, Япония и останалия цивилизован свят. А руснаците не могат да направят и една модерна ракета без западни технологии и Ноу хау въпреки, че лъжат, че се справят,а всъщност внасят такива по втория начин и чрез трети страни и подставени лица и фирми. Един ден президента Путин и виновниците за извършените военни престъпления срещу невинните украйнци и депортирани деца от Украйна към Русия ще бъдат изправени пред международния съд в Хага,а в морално отношение руските агресори вече са осъдени. Само в европейска и натовска България има две партии които защитават агресора Русия и обслужват интересите им, а това са наглеците от Възраждане и най старата и кагабейския партия Бсп, ДС. Срам и позор за тези избиратели които биха гласували за тях, както и руското прокси президента Радев Решетников е руска матрьошка или другаря Рубльов.

    Коментиран от #15

  • 14 да си знаеш

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Дън Сяо и Си Цзин":

    Не си купувайте Майбах !! Купете си Лада !! Няма такива npoсти и кухи същества като русофилските деграданти
  • 15 Горна Волта с ракети

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър":

    Ситуацията не може да се опише по-точно.Самата истина.Руските фашаги ще си платят и вече успяха да обединят целия свят срещу себе си.А България за да се оправи ще трябва да измете първо и последния останал русофилски национален предател.

    Коментиран от #16, #20

  • 16 Абе

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Горна Волта с ракети":

    Нещо съвсем не си наясно. Ако под целия свят разбираш САЩ и ЕС и англосаксонските сателити, май си в грешка. Щото страните от БРИКС и бъдещите и членове представляват две трети от световното население.

    Коментиран от #18

  • 17 Ами голямо важно е

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Големо важно":

    хората са дали по-два сака с пари за тез немски фушни.
    Какво ще кажеш да ти продам един телевизор за 3 бона и след време да ти спра функциите на дист.управление.Тя баба ти все с дист. е работила нали ще имаш картина.На практика хората са излъгани от скапаната марка и би следвало да им върнат ресто.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    4 0 Отговор
    Когато нямаш продажби казваш, че ти си ги отрязал. Пиарът е голяма работа.
  • 20 Марш

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Горна Волта с ракети":

    Няма по-тежко ментално увреждане от русофобството. Пърчо - САЩ и пудeлите им не са целият свят, а само 3-4 малки петънца на глобуса !!! В БРИКС е огромната част от реалното производство на реални блага. Само Германия ли произвежда автомобили? И руснаците ще започнат - който може да строи ядрени реактори, хиперзвукови ракети, космически кораби, подводници пето поколение, все ще се справи с един автомобил !!!