Отидете към основна версия

4 992 17

Това са най-важните екстри според шофьорите. Съгласни ли сте?

  • екстри-
  • автомобили-
  • инфотеймънт-
  • екран-
  • дисплей

Bluetooth свързаност, LED фарове и безключов достъп

Технологиите в света на автомобилите се развиват постоянно, а автомобилните производители се надпреварват, за да вградят колкото се може по-полезни и не дотолкова полезни функции понякога. Както наскоро ви споделихме, голяма част от шофьорите изпитват трудности с боравенето с автомобила си, но въпреки това изглежда, че екстрите са полезни и това се доказва от ново проучване на Motorpoint във Великобритания.

В него са анкетирани британски шофьори, които споделят, че според тях най-важната функция от която не биха се отказали е Bluetooth връзката. Тя осигурява свързаност на смартфона с автомобила и позволява безжични разговори и слушане на музика. На второ място сред системите са LED фаровете, следвани от безключовия достъп и запалване и интегрирането на смартфона на инфотеймънт системата (Apple CarPlay/Android Auto),

Що се отнася до технологиите за подпомагане, очаквано на първо място се нареждат въздушните възглавници. Второто място се заема от навигационната система, плътно следвана от камерата за обратно виждане, хидравликата на волана и парктроника. В списъка са попаднали още иновации като автономни автомобили, подгрев на предно стъкло и система за следене на налягането в гумите.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.

Свързани новини