Отидете към основна версия

4 052 48

Как да удължите живота на батерията на вашия iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • батерия-
  • ios

Няколко съвета, които може да ви помогнат, ако смартфонът ви не издържа по цял ден

Снимка: Shutterstock

Ако има нещо с което Apple и смартфоните им са известни, то това е, че освен чудесно представяне с ежедневните задачи, имат и изключително малък живот на батерията. В повечето случаи това е и един от най-големите минуси на тези смартфони, но днес ще ви разкажем как да запазите батерията, ако случайно не си носите зарядно със себе си през деня или пък нямате достъп до източник на енергия.

Първото нещо, което трябва да направите е включването на „Режим за пестене на енергия“, който е вграден в смартфона и е достъпен чрез настройките или бързи контроли от падащото меню. Второто нещо, което може да проверите също се намира в настройки и подменюто на батерията, но малко по-надолу от опцията за включване на „Режим за пестене на батерия“, където ще откриете и приложенията, които използват най-много батерия.

Ако откриете, че има такова което не използвате и то черпи твърде много от батерията, винаги може да го затворите или дори деинсталирате. Ако не се притеснявате, че ще пропуснете важни известия, също така може да включите функцията „Не ме безпокойте“, която ще спре да ви показва известия, но също така ще спре и постоянното включване и изключване на екрана.

Други опции, които биха спомогнали за увеличването на живота на батерията са изключването на опцията “Hey Siri”, както и изключването на Bluetooth и Wi-Fi от настройките на смартфона. При изключването им от падащото меню те не се изключват напълно. Разбира се, намаляването на яркостта на екрана и изключване на услугите за проследяване също са краен вариант, които могат да добавят още няколко процента при завръщането вкъщи в края на деня.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.

Свързани новини