Отидете към основна версия

2 051 11

Новите Ford-ове могат да имат голям хладилник под предния капак

  • ford-
  • лед-
  • mustang mach-e-
  • хладилник

Патентът разкрива интересното виждане на хората зад компанията

Ford е една от компаниите, които патентоват стотици различни неща, които не винаги влизат в употреба и вероятно сега също ще е подобно, макар и да няма крайно потвърдена информация от американците. Става въпрос за патент открит от CarBuzz, който ни показва идеята на Ford за празното пространство под предния капак при електромобилите, което често се използва като багажник.

В момента при повечето производители тези отделения се използват като място за съхранение на багаж, като при някои е поставена гумена подложка, която позволява слагането на лед например и използването на това пространство като своеобразен хладилник. От Ford, обаче, искат да подобрят тази идея, като добавят охлаждане в това отделение и не позволяват на леда да се разтопи.

Предпоставката на изобретението е много проста. Ford предвижда топлообменник, който има студена плоча на дъното на багажника. С помощта на температурни сензори автомобилът ще може да определи кога топящият се лед, който поставяте вътре, започва да се превръща във вода и да увеличи потока на охлаждащата течност към топлообменника и обратно. Това би увеличило максимално времето, през което ледът ще издържи, каквато е и идеята на изобретението. Ако не е необходимо целият багажник да се използва като охладителна кутия, могат да се монтират прегради, които да отделят частите на багажника.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини