Last news in Fakti

21 Май, 2023 11:30 2 039 11

Новите Ford-ове могат да имат голям хладилник под предния капак

  • ford-
  • лед-
  • mustang mach-e-
  • хладилник

Патентът разкрива интересното виждане на хората зад компанията

Новите Ford-ове могат да имат голям хладилник под предния капак - 1

Ford е една от компаниите, които патентоват стотици различни неща, които не винаги влизат в употреба и вероятно сега също ще е подобно, макар и да няма крайно потвърдена информация от американците. Става въпрос за патент открит от CarBuzz, който ни показва идеята на Ford за празното пространство под предния капак при електромобилите, което често се използва като багажник.

В момента при повечето производители тези отделения се използват като място за съхранение на багаж, като при някои е поставена гумена подложка, която позволява слагането на лед например и използването на това пространство като своеобразен хладилник. От Ford, обаче, искат да подобрят тази идея, като добавят охлаждане в това отделение и не позволяват на леда да се разтопи.

Предпоставката на изобретението е много проста. Ford предвижда топлообменник, който има студена плоча на дъното на багажника. С помощта на температурни сензори автомобилът ще може да определи кога топящият се лед, който поставяте вътре, започва да се превръща във вода и да увеличи потока на охлаждащата течност към топлообменника и обратно. Това би увеличило максимално времето, през което ледът ще издържи, каквато е и идеята на изобретението. Ако не е необходимо целият багажник да се използва като охладителна кутия, могат да се монтират прегради, които да отделят частите на багажника.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хенри Форд

    7 3 Отговор
    100% антисемит,поклонник на Хитлер,дошъл още в 1922 да прави бизнес в СССР,бащата на масовите фордове и производството им на конвейер,качил работническа Америка на тях.Забележителен мъж..

    Коментиран от #11

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 8 Отговор
    😀😀😀
    Какво "празно пространство" под предния капак
    🤔🤔🤔

    Май другаде има такова
    🥸🥸🥸
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ми супер

    6 5 Отговор
    А в багажника вградена фурна.
  • 5 До Ми супер

    12 3 Отговор
    Колкото и да ти е смешно, микровълнова изобщо няма да е трудно да се внедри с тия мощни батерии, а това ще е твърде полезно при дълги пътувания или сред природата ! Между другото, дори към обикновен акумулатор при работещ двигател може да се свърже преубразовател за 220 v, към който да се включи някаква машина (дрелка например) или микровълнова. Но естествено, винаги ще съществуват и такива като теб, които се интересуват само да въртят волана и да натискат педалите, и да отхвърлят всякакво удобство или новост !
  • 6 генчо

    3 1 Отговор
    първо да ги напрявяат да не се чупят!!!!
  • 7 Продаденият!

    3 1 Отговор
    Най-добрият ФОРД е???

    Коментиран от #10

  • 8 истина ти казвам

    3 1 Отговор
    Не че имам пари,ама я кола ли ше си купувам или кухня?
  • 9 Малеее

    2 0 Отговор
    Тоя ладилник, иска ток бря! Колко на сто ще арчи? Май от Софята до Кавала или до Бургас ще ми се вмиришат мръвките. А топла бира с вмирисани мръвки - лоша работа. Къде ще я зареждам бря? Кат прабългарите с две котви и на стълба а.
  • 10 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Продаденият!":

    Само да ти обясня , че имах ескорт джия 1.6 110 коня ,който палеше на гази вдигаше 100 като изрежеш втората предавка.След като минах по корем при един офроуд и скъсах бензинопровода, бензиновата помпа изгоря и си бачкаше още 3 години само на газ. Е....зимата искаше една бутилка топла вода на изпарителя...до ден днешен всички газови коли които съм карал палят само на бензин и след загряване обръщат на газ! Така че по-полека с форд. Има разлика м/у европейско фордче, британско изпълнение и американски форд.
  • 11 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хенри Форд":

    Хенри Форд прави голяма сделка с Франция за части, но изискването му е да се доставят в сандъци със специално посочени размери. Пратката идва в завода и работниците почват да чупат сандъците. Появява се Форд и ги спира, отива до сансъка взема една дъска и им показва че тя е със точния размер необходим за покрива на Форд Т! кво да кажем...истински бизнесмен! Градска легенда, но истинска!