Отидете към основна версия

1 879 4

Автономно такси "заби" на средата на кръстовище заради ремонт (ВИДЕО)

  • автономно такси-
  • tesla-
  • автопилот

Мъск коментира ситуацията

Напоследък тестовете с автономни таксита се увеличават все повече и очаквано това води до повече инциденти, които за радост поне към момента завършват без последици. Последният такъв случай е от изминалата седмица и при него автономен Chevrolet Bolt на Cruise остана блокиран на средата на кръстовище поради извършващ се ремонт.

Видеото е публикувано от Стивън Маркян, който освен кадрите е прикачил и свой коментар. В него той коментира, че технологията, която използва Tesla има повече приложение и е по-добра от тази, която виждаме при таксито, което използва перфектна карта и не може да реагира при промени. Интересно, не след дълго се появи и коментар от Илон Мъск, който добави, че технологията е „ изключително крехка към местните условия и не се мащабира“.

Това не е първият път в който Мъск отговаря на случайни туитове, но е първият път в който коментира подобна технология на други производители. Наскоро изпълнителният директор на Tesla заяви, че компанията му няма проблеми с това да лицензира и други марки със своя усъвършенстван автопилот, подобно на мрежата си от зарядни станции.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини