Last news in Fakti

8 Юни, 2023 11:10 1 874 4

Автономно такси "заби" на средата на кръстовище заради ремонт (ВИДЕО)

  • автономно такси-
  • tesla-
  • автопилот

Мъск коментира ситуацията

Автономно такси "заби" на средата на кръстовище заради ремонт (ВИДЕО) - 1

Напоследък тестовете с автономни таксита се увеличават все повече и очаквано това води до повече инциденти, които за радост поне към момента завършват без последици. Последният такъв случай е от изминалата седмица и при него автономен Chevrolet Bolt на Cruise остана блокиран на средата на кръстовище поради извършващ се ремонт.

Видеото е публикувано от Стивън Маркян, който освен кадрите е прикачил и свой коментар. В него той коментира, че технологията, която използва Tesla има повече приложение и е по-добра от тази, която виждаме при таксито, което използва перфектна карта и не може да реагира при промени. Интересно, не след дълго се появи и коментар от Илон Мъск, който добави, че технологията е „ изключително крехка към местните условия и не се мащабира“.

Това не е първият път в който Мъск отговаря на случайни туитове, но е първият път в който коментира подобна технология на други производители. Наскоро изпълнителният директор на Tesla заяви, че компанията му няма проблеми с това да лицензира и други марки със своя усъвършенстван автопилот, подобно на мрежата си от зарядни станции.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малееее

    3 1 Отговор
    В Стара Загора такова животно няма шанс. Тук е по зле от Втората световна. Няма здрава улица, няма здрав асфалт. На всяко кръстовище багер и окопи за цял тир да влезе.

    Коментиран от #3

  • 2 Цъцъ

    5 1 Отговор
    Фадромата добре се беше насочила, що се отказа... Язък!
  • 3 Хъм

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Малееее":

    А защо са ви коли в Ст. Загора там всичко е на няколко прави преки? Сакън, ако не отидете до стъргалото с кола!
  • 4 Механик

    2 1 Отговор
    Четно, ама трябва да си необикновено шиле, за да се качиш на "автономно такси".
    Явно има доста такива, обаче.
    п.п.
    Аз друго се питам. Ако имаш някаква автономна кола, дали ще може да се возиш пиян? И ако "автономното" возило нещо наруши правилника, катаджията на него ли ще съставя акт? Ами, ако "возилото" вземе че блъсне и убие пешеходец (щото няма техника, която да не се проваля по някога), та, в такъв случай "возилото" ли ще съдят и вкарат в затвора?
    п.п.
    Същото като с джендърите с по 341,64 пола. В кой затвор ще вкарат такъв, ако той не спада към естествените два пола? Или ще строят затвори за всеки пол, за да не му се нарушават правата?