Отидете към основна версия

1 941 5

Трансформиращата се кола GAC може да лети на височина до 120 метра (ВИДЕО)

  • gac-
  • летяща кола-
  • трансформър

Транспортното средство не може да се управлява ръчно

На изложението Tech Day, китайската компания GAC представи eVTOL Gove - електрически автомобил в хибридно тяло с летяща кабина. Производителят показа възможностите на своето изобретение във формат на прототип и сподели първите подробности за бъдещата новост.

Корпусът на eVTOL Gove е разделен на две части: самата кола като мобилна платформа за излитане и пилотска кабина, оборудвана с шест двигателя с чифт перки на всеки. Транспортното средство не може да се управлява ръчно. Колата превозва човек в автоматичен режим, а самолетът го доставя автономно до местоназначението му.

След като кабината излети, електрическият автомобил продължава да се движи и пристига в специална базова станция благодарение на автономната система ADiGO-Pilot. Сега, както вече споменахме, новостта е на етап прототип и все още не е в състояние да изпълнява посочените действия.

Компанията обаче казва, че кабината може да се издигне във въздуха на височина до 120 метра с пътник с тегло до 90 кг. Мултикоптерът е в състояние на автономен полет от до 25 минути. Датата на появата на серийна версия на този необичаен електрически автомобил ще бъде обявена по-късно.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини