Last news in Fakti

12 Септември, 2023 09:36 3 122 7

В САЩ се подготвя луксозна летяща кола на стойност 460 000 долара

  • летяща кола-
  • суперкар

иновацията се позиционира като лично превозно средство

В САЩ се подготвя луксозна летяща кола на стойност 460 000 долара - 1

Американският стартъп Leo Flight представи своя дебютен проект за електрически летящ автомобил Coupe. Планира се производството да започне от 2026 година. Подробности за модела бяха разкрити на сайта на компанията .

Leo Coupe е необичаен летящ автомобил. Ако повечето такива коли са създадени за таксиметрови услуги, то иновацията се позиционира като лично превозно средство - един вид летяща суперкола. Цената вече е известна - от 460 000 долара.

В САЩ се подготвя луксозна летяща кола на стойност 460 000 долара

Новото Leo Coupe наистина прилича на суперкар. Има бърз, рационализиран дизайн с огромни крила отпред и отзад, а вратите се повдигат нагоре.

Кабината на Leo Coupe е предназначена за 3-4 души и има голяма остъклена площ. Има и луксозен интериор, а оборудването включва прожекционен дисплей, екрани в облегалките на седалките и въздушни възглавници.

В САЩ се подготвя луксозна летяща кола на стойност 460 000 долара

Leo Coupe ще бъде напълно автономен, което означава, че собственикът няма нужда да получава лиценз за пилот. На автопилот той може да развие скорост до 320 км/ч, а пробегът му ще бъде около 400 км.

Специално за иновацията се разработва бързо безжично зареждане и се подготвя мрежа от зарядни станции. Предвидена е и функция за автоматична стабилизация. Ако двигателите откажат, Leo Coupe може да планира или да отвори парашут и да се спусне безопасно на земята.

В САЩ се подготвя луксозна летяща кола на стойност 460 000 долара


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    13 3 Отговор
    сащ=💩
  • 2 Хмм

    9 9 Отговор
    Ако двигателите откажат, Leo Coupe може да планира или да отвори парашут и да се спусне безопасно на земята.

    Ами какво правиш ако двигателите откажат над морето 🤣 викаш бреговата охрана да те дръпне на сушата
  • 3 Соваж бейби

    11 3 Отговор
    А супер да му мислят тези които живеят в големите бетонни згради .Да работят за бронирани прозорци които да издържа на удъра ако се нацели в някоя зграда .За нещастие пияни и дрогирни всеки ден убива някой по улиците или те измират в катастрофа за тези коли не ми се мисли.

    Коментиран от #7

  • 4 Ха-ха-ха-

    11 3 Отговор
    ха-ха… летяща кола… аз пък съм говорещо дърво, хи-хи!

    Коментиран от #6

  • 5 БАЦЕ ЕООД

    7 4 Отговор
    Байдън знае ли? да не си помисли че извънземните ги атакуват сега... В полемики относно КАК ЩЕ ЛЕТИ ТАЯ РИСУНКА няма да влизам. Пичовееее, пичове и самолетът е измислен вече и таксито. Топлата вода ли ще открваме пак??
  • 6 в една

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха-":

    от книгите на Пратчет имаше и говорещо дърво и говореща скала . Предви че това са американци, нищо няма да измислят.
  • 7 Знайко

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Ще валят коли, брат! Няма тънга - мънга! Вече ги пускаме, ама само за който има кинти! Другите ще се самоубивате по старомодните начини!