Отидете към основна версия

2 887 0

Google най-после реши голям проблем с AirTag

  • apple-
  • airtag-
  • google-
  • google play-
  • android

Операционната система вече разпознава проследяващите устройства

Малко след представянето на Apple AirTag, компанията от Купертино ъпдейтна софтуера си със защита от проследяване, така че устройството издава автоматични известия при движение със собственика на iPhone. Системата е достъпна само за потребители на Apple. За разлика от тях, собствениците на телефони с Android трябваше да изтеглят и инсталират приложение от Google Play Store, за да сканират ръчно близките AirTag-ове.

С други думи, до съвсем скоро потребителите можеше да проследяват други потребители на Google устройства, без те да получат предупреждение за цялото нещо, тъй като ръчното сканиране за близки AirTag-ове не беше често използвано.

Сега Google отстранява този сериозен недостатък с дългоочаквана актуализация, която позволява автоматично откриване на AirTag в Android и Google твърди, че скоро ще добави поддръжка за повече проследяващи устройства.

Google казва, че потребителите на Android ще получават известие, когато неизвестен Bluetooth тракер "се отдели от собственика си и се установи, че пътува с вас". Системата е подобна на тази в iPhone и потребителите могат да генерират звук, за да локализират проследяващото устройство, без собственикът да знае.

Освен това Android ще позволи на потребителите да видят карта на мястото, където проследяващото устройство е било открито за първи път, и след това да го проследят на картата. Операционната система ще поддържа и ръчно сканиране и ще предоставя на потребителите препоръки какво да правят, ако открият неизвестен тракер. Например, тя ще включва указания как да се извади батерията на AirTag. Ако потребителят смята, че е в опасност, известието може да му препоръча да се обади на човек, на когото има доверие, или да се свърже с органите на реда.

Функцията е налична за всяко устройство, работещо с поне Android 6, и Google очаква да достигне до всички потребители през следващите седмици. През следващите няколко месеца ще бъдат добавени още проследяващи устройства, включително от Samsung, Tile, Chipolo и Eufy, но допълнителни подробности ще бъдат споделени по-близо до датата на пускане.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини