Last news in Fakti

1 Август, 2023 17:11 2 861 0

Google най-после реши голям проблем с AirTag

  • apple-
  • airtag-
  • google-
  • google play-
  • android

Операционната система вече разпознава проследяващите устройства

Google най-после реши голям проблем с AirTag - 1

Малко след представянето на Apple AirTag, компанията от Купертино ъпдейтна софтуера си със защита от проследяване, така че устройството издава автоматични известия при движение със собственика на iPhone. Системата е достъпна само за потребители на Apple. За разлика от тях, собствениците на телефони с Android трябваше да изтеглят и инсталират приложение от Google Play Store, за да сканират ръчно близките AirTag-ове.

С други думи, до съвсем скоро потребителите можеше да проследяват други потребители на Google устройства, без те да получат предупреждение за цялото нещо, тъй като ръчното сканиране за близки AirTag-ове не беше често използвано.

Сега Google отстранява този сериозен недостатък с дългоочаквана актуализация, която позволява автоматично откриване на AirTag в Android и Google твърди, че скоро ще добави поддръжка за повече проследяващи устройства.

Google казва, че потребителите на Android ще получават известие, когато неизвестен Bluetooth тракер "се отдели от собственика си и се установи, че пътува с вас". Системата е подобна на тази в iPhone и потребителите могат да генерират звук, за да локализират проследяващото устройство, без собственикът да знае.

Освен това Android ще позволи на потребителите да видят карта на мястото, където проследяващото устройство е било открито за първи път, и след това да го проследят на картата. Операционната система ще поддържа и ръчно сканиране и ще предоставя на потребителите препоръки какво да правят, ако открият неизвестен тракер. Например, тя ще включва указания как да се извади батерията на AirTag. Ако потребителят смята, че е в опасност, известието може да му препоръча да се обади на човек, на когото има доверие, или да се свърже с органите на реда.

Функцията е налична за всяко устройство, работещо с поне Android 6, и Google очаква да достигне до всички потребители през следващите седмици. През следващите няколко месеца ще бъдат добавени още проследяващи устройства, включително от Samsung, Tile, Chipolo и Eufy, но допълнителни подробности ще бъдат споделени по-близо до датата на пускане.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА