Отидете към основна версия

3 860 26

Fiat E-Scudo счупи рекорда за пробег на електрически бус

  • fiat-
  • ван-
  • пробег-
  • рекорд-
  • e-scudo

Ванът измина 500,8 км с едно зареждане на батерията

Електрическият автомобил Fiat E-Scudo е сравнително евтино предложение в сегмента на търговски микробуси, които не са оборудвани с двигатели с вътрешно горене. Наскоро моделът счупи рекорда за пробег в своя сектор.

Тестът е проведен на територията на Великобритания. Пътуването отне 13 часа и 9 минути по комбиниран маршрут. Както селски пътища, така и градски райони. Всичко за пресъздаване на условия, максимално близки до реалността.

Електрическият автомобил Fiat E-Scudo участва в рекордното пътуване в изцяло фабричен вариант, с енергоспестяващи гуми Bridgestone Duravis. Редуват се трима пилоти, които вече са поставяли и други рекорди за разход на гориво.

Електрическият ван Fiat E-Scudo измина 500,8 км с едно зареждане по време на рекордното шофиране. В същото време производителят обявява официален пробег от 330 км с едно зареждане на батерията.

Така E-Scudo показа 51% по-добър резултат. И счупи рекорда на GM BrightDrop Zevo 600, който преди това изминава 415 км. Fiat оборудва модела си с батериен блок с капацитет 75 kWh и електрически мотор с мощност 136 к.с. Цената е около 40 хиляди евро за базовата версия.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.

Свързани новини