Отидете към основна версия

57 261 24

Търсите употребяван Hyundai или Kia? Нe купувайте екземпляри с тези двигатели

  • hyundai-
  • kia-
  • употребявани автомобили-
  • двигатели-
  • дефект

Семейството Theta II се състои от 2- и 2.4-литрови бензинови двигатели

Ресурсът Jalopnik излезе с интересно становище по темата, като заяви, че двигателите от семейството Theta II са едни от най-неуспешните в историята на корейците. Изданието прави това заключение а база на отзиви на свои потребители, които са собственици на модели от марките Hyundai или Kia.

Резултатът е показателен, като сред всички оплаквания ясно се откроява аглегатите Theta II, които са инсталирани на много модели Hyundai и Kia. Напомняме, че Theta II са 2- и 2.4-литрови бензинови двигатели, които се използват в Hyundai Sonata от 2010 г., а у нас са най-известни с Kia Sportage. Те се монтират още на Kia Optima, Kia Stinger и Genesis G70.

За слаби страни на тези двигатели се считат лошата конструкция на маслената помпа и честите повреди в катализатора. Двигателите са склонни и към надраскване по стените на цилиндрите при сравнително кратък пробег.

В допълнение, производствените дефекти в коляновия вал и лагерите водят до няколко мащабни сервизни акции (първата през 2015 г.), които само частично решават проблемите на тези агрегати, но същевременно струват на производителя близо 3 милиарда долара, изхарчени за коригиране на дефекти и компенсиране на собствениците.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 51 гласа.

Свързани новини