Отидете към основна версия

1 662 8

Google вече може да ви помогне в избора на електромобил

  • google-
  • електромобил-
  • избор-
  • приложение

Компанията представи нова функция в своята търсачка

Google пусна множество инструменти, които да помогнат на купувачите на електрически превозни средства да вземат информирано решение преди покупката на електромобил. Функциите, които вече са налични за някои потребители предлагат редица важни данни, включително такива за пробега, субсидиите, разходите и др важни неща свързани с автомобила. Новата функция е един от инструменти, които Google стартира с надеждата да позволи на повече хора да поемат по-голям контрол върху решенията си, свързани с изменението на климата.

Новите инструменти ще се появяват при търсене въз основа на въведени от потребителя данни. Търсенето на "най-добрите електрически автомобили" например ще помогне на купувачите да сравнят цените, капацитета на батериите и какви модели се предлагат. Google ще помогне на купувачите да сравнят и субсидиите, които този автомобил може да им донесе. За момента функцията е налична в САЩ, но се очаква скоро да бъде представена и в други страни.

Освен това купувачите могат да проверят колко ще струва зареждането на електромобил и да сравнят тази сума с цената на зареждане на автомобил с двигател с вътрешно горене. Google разполага и с нов инструмент, който помага на купувачите да проверят приблизителния пробег въз основа на често използван маршрут.

Резултатите показват колко батерия ще остане в края на пътуването и колко спирки, ако има такива, ще са необходими за достигане на дестинацията. Приложението дори ще даде на търсещите представа колко бързо може да се зареди автомобилът, ако това е фактор за пътуването.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини