Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 11:30 1 657 8

Google вече може да ви помогне в избора на електромобил

  • google-
  • електромобил-
  • избор-
  • приложение

Компанията представи нова функция в своята търсачка

Google вече може да ви помогне в избора на електромобил - 1

Google пусна множество инструменти, които да помогнат на купувачите на електрически превозни средства да вземат информирано решение преди покупката на електромобил. Функциите, които вече са налични за някои потребители предлагат редица важни данни, включително такива за пробега, субсидиите, разходите и др важни неща свързани с автомобила. Новата функция е един от инструменти, които Google стартира с надеждата да позволи на повече хора да поемат по-голям контрол върху решенията си, свързани с изменението на климата.

Новите инструменти ще се появяват при търсене въз основа на въведени от потребителя данни. Търсенето на "най-добрите електрически автомобили" например ще помогне на купувачите да сравнят цените, капацитета на батериите и какви модели се предлагат. Google ще помогне на купувачите да сравнят и субсидиите, които този автомобил може да им донесе. За момента функцията е налична в САЩ, но се очаква скоро да бъде представена и в други страни.

Освен това купувачите могат да проверят колко ще струва зареждането на електромобил и да сравнят тази сума с цената на зареждане на автомобил с двигател с вътрешно горене. Google разполага и с нов инструмент, който помага на купувачите да проверят приблизителния пробег въз основа на често използван маршрут.

Резултатите показват колко батерия ще остане в края на пътуването и колко спирки, ако има такива, ще са необходими за достигане на дестинацията. Приложението дори ще даде на търсещите представа колко бързо може да се зареди автомобилът, ако това е фактор за пътуването.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор
    Надпис на лекарски кабинет:
    "АКО ИДВАТЕ С ДИАГНОЗА ОТ ГУГЪЛ-
    ЗА ЛЕЧЕНИЕ ВЛЕЗТЕ В БГ МАМА!"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Име

    3 2 Отговор
    Винаги разчитам на "помощ" от гугъл!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мана Мана

    2 2 Отговор
    А ще го субсидира ли? Поръчвам си ел. кола на газ! Еко е все пак и с алтернативно гориво. Чакам и аетомобил със задвижване от вятъра. Ще го карам нощем, когато за соларките няма слънце. Чух, че и еко кораби щяло да има...
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    Тв дори името си са изписали грешно 😀😀😀
  • 7 Анонимен

    1 0 Отговор
    ,,Чакам и аетомобил със задвижване от вятъра. Ще го карам нощем, когато за соларките няма слънце. Чух, че и еко кораби щяло да има.,,........Всичко може да има ...,стига само да има отсреща финикийски знаци,и не само това ,но и нормално мислене !!!На 80,90%от хората ,като нас ,дето живеят с нисък стандарт между втория ,и третия свят ,като в Бг например,нито Гугъл ,нито каквото и да било може да ни помогне,по тази тема.Масата от хората гледат ,и мислят ,като шахматисти пред щанда за млечни произведения ,в Кауфланд върху цените на кашкавал ,сирене и т н......,та камо ли ...електромобили ,...не Гугъл ,ами Господ да слезе ,не може да ни помогне .Не знам ,как е в белия свят , но тук не липсват извращения ,като от една крайност в друга,напр сред младите ,,цървули няма ,ама гайда си купува,,,а сред улегналите по на възраст сметкаджии ,скрънзи има доста ,фрашкани с пари ,карат си 20,30г.таралясници ,и трупат само в банката ,и самодоволно ,и безславно си отиват от този свят ,неуспели да се порадват на парите си,никога не усмелили се да се поохарчат.В крайна сметка, всеки си е свободен ,но дали мисленето ни е като на тези от белия свят ,....засега не е ,затова сме със 100 г след тях.
  • 8 Име

    0 1 Отговор
    Точно тази "помощ" чаках 🤮