Отидете към основна версия

3 380 42

Само след няколко месеца Suzuki пуска летящи автомобили

  • suzuki-
  • летящи коли

Аероавтомобилите на японската марка ще се вдигнат във въздуха още следващата пролет

През 2024 г. Suzuki ще започне да произвежда летящи коли. Марката е сключила споразумение за производствено сътрудничество със SkyDrive. Предполага се, че първите аеромобили ще се вдигнат във въздуха през пролетта на следващата година.

На първия етап сглобяването и тестването на летящите коли ще бъде установено в японската префектура Шизуока. Техническите характеристики на бъдещия проект все още не са оповестени.

Съвместно със Suzuki Motor Corporation разработката на аеромобили ще се извършва от инженери от SkyDrive, която е компания, специализирана в създаването на товарни дронове и различно летателно оборудване.

По-рано тя обяви планове за създаване на летяща кола, както и за разработването на „ултрамодерно мобилно и екологично общество“. Сега компаниите ще работят заедно като част от ново индустриално сътрудничество.

Производството на аеромобили, наречени SkyDrive, ще бъде стартирано от дъщерната компания Sky Works. Производството на летящи автомобили ще започне през пролетта на следващата година в завода на Suzuki в японската префектура Шизуока.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини