Отидете към основна версия

1 649 6

BMW, Mini и Rolls-Royce обединяват усилия с Tesla

  • bmw-
  • mini-
  • rolls-royce-
  • tesla

Трите бранда ще използват NACS

BMW Group обяви днес, че се присъединява към нарастващия брой автомобилни производители, които ще възприемат стандарта на зареждане North American Charging Standard (NACS), разработен от Tesla. Това ще се случи единствено при електрическите и електрифицираните автомобили, които групата продава в Северна Америка и няма да засегне европейските модели.

Това означава, че от началото на 2025 г. автомобилите, продавани от BMW, Mini и Rolls-Royce, ще излизат от завода с възможност да използват същите зарядни станции като автомобилите на Tesla. Освен това те ще могат да намират местата за зареждане на Supercharger чрез дисплея на автомобила си, а собствениците ще могат да извършват свързаните с тях плащания чрез приложението на своята марка.

"С шест напълно електрически модела на BMW, MINI и Rolls-Royce, които вече се предлагат на американския пазар, и още повече, които предстоят, наш основен приоритет е да гарантираме, че нашите водачи имат лесен достъп до надеждно и бързо зареждане", каза Себастиан Макензен, президент и главен изпълнителен директор на BMW за Северна Америка. "Това споразумение е най-новото в нашите дългогодишни и непрекъснати усилия за разширяване на възможностите за зареждане за нашите клиенти, тъй като продължаваме по пътя към електрификацията.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини