Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 18:04 1 624 6

BMW, Mini и Rolls-Royce обединяват усилия с Tesla

  • bmw-
  • mini-
  • rolls-royce-
  • tesla

Трите бранда ще използват NACS

BMW, Mini и Rolls-Royce обединяват усилия с Tesla - 1

BMW Group обяви днес, че се присъединява към нарастващия брой автомобилни производители, които ще възприемат стандарта на зареждане North American Charging Standard (NACS), разработен от Tesla. Това ще се случи единствено при електрическите и електрифицираните автомобили, които групата продава в Северна Америка и няма да засегне европейските модели.

Това означава, че от началото на 2025 г. автомобилите, продавани от BMW, Mini и Rolls-Royce, ще излизат от завода с възможност да използват същите зарядни станции като автомобилите на Tesla. Освен това те ще могат да намират местата за зареждане на Supercharger чрез дисплея на автомобила си, а собствениците ще могат да извършват свързаните с тях плащания чрез приложението на своята марка.

"С шест напълно електрически модела на BMW, MINI и Rolls-Royce, които вече се предлагат на американския пазар, и още повече, които предстоят, наш основен приоритет е да гарантираме, че нашите водачи имат лесен достъп до надеждно и бързо зареждане", каза Себастиан Макензен, президент и главен изпълнителен директор на BMW за Северна Америка. "Това споразумение е най-новото в нашите дългогодишни и непрекъснати усилия за разширяване на възможностите за зареждане за нашите клиенти, тъй като продължаваме по пътя към електрификацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гот е

    8 0 Отговор
    Хем даваш пазарен дял на конкуренцията, за да е доволна, хем конкуренцията собственоръчно абонира клиентите си да ти плащат абонамент до живот.

    Досега автомобилните производители продаваха автомобилите си с малка надценка, а после те държаха абониран да им плащаш големи суми за поддръжка и смяна на консумативи, като нарочно правят автомобилите все по-сложни и чупливи, за да спечелят повече от след продажбената поддръжка отколкото от самата продажба.

    Сега обаче Тесла ги издокара да продават автомобилите си с ниска надценка и дори на загуба, а след това да ги абонират за зареждане при Тесла. Само след няколко години Тесла ще е спечелила от всеки продаден електромобил на конкуренцията повече, отколкото самият производител е спечелил от производството и продажбата.
  • 2 Бен тен

    5 1 Отговор
    Поредния заблуден пътник търсещ светлина в мрака се обърна за помощ към мастера на електричеството. Какво излиза накрая , това за което го подиграваха преди 10г Мъск че е ненужен разход на средства тази мрежа от зарядни, едни милиарди на вятъра едва ли не - сега се оказва че е бил брилянтен ход !

    Коментиран от #3

  • 3 И не само

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бен тен":

    Няма да забравя подигравките и на антиелектриците тук, както и въпросите им коя друга автомобилна марка има собствени бензиностанции и защо било нужно това? Това било съвсем различен бизнес и не било работа на Тесла.

    Имаше и други които настояваха, че това било задължение на държавите и трябвало да има политика за броя и мястото на зарядните станции.

    Те са обаче предвиди всички пречки, проблеми и подводни камъни за бързото масово навлизане на електромобилите, реши голяма част от тях и е подготвена за проблемите през следващите 10 години.

    Вече са осигурени батерии за производство на 20 милиона електромобила годишна през 2030 година, собствено производство на 3 тераватчаса батерии с осигурени материали за тях за същата година плюс договори за доставка на огромни количества батерии от всички големи световни производители. Скоро ще продават и батерии на останалите, които и да построят заводи няма да имат материали за батерии.
  • 4 Койчо

    2 1 Отговор
    Поредните които поискаха аудиенция при краля , подвиха коляно целунаха ръка и помолиха да бъдат допуснати в кралството на електромобилността.
  • 5 Нема начин

    2 1 Отговор
    Тъй като санкциите срещу Русия ги спазват само Европа,а САЩ продължават да купуват ресурси от Китай,без които автомобилостроенето е нищо ТА ТЕ ТАВА СТАВА!!! ЕС Е ГОЛА ВОДА И ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПАДНЕ!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нема начин":

    Баба ти ще се разпадне