Отидете към основна версия

1 341 12

Tesla ще следи колко често мигате и се прозявате

  • tesla-
  • система-
  • безопасност

Новата система на марката използва камера в купето

Умората при шофиране е често пренебрегван проблем по пътищата и сега Tesla се стреми да подобри безопасността чрез нова система, която да го следи. Компанията току-що пусна в действие системата за предупреждение за сънливост на водача, която използва насочена към кабината камера, за да следи за признаци, че водачът е сънлив. Системата стига дотам, че следи специално за прозяване и мигане, за да определи бдителността.

Технологията за сънливост на водача не е нещо ново в автомобилната индустрия като цяло. Много водещи компании също използват такава система. В повечето случаи автомобилът определя бдителността или сънливостта въз основа на нередовното подаване на информация от страна на водача към контролните уреди. Системата на Tesla отива още по-далеч, като използва камерата, насочена към кабината.

Както бе споменато, тя следи за прозяване и сънливо мигане. Когато открие сънливост, тя изпраща предупреждение на арматурното табло, което остава там, докато тези данни престанат да съществуват. Както може да се очаква, той предлага на водачите да си вземат почивка и да си починат.

Важно е да се отбележи, че водачите могат да деактивират функцията, ако желаят. Независимо от това, изключването ѝ не е трайна промяна и системата ще се включи отново в началото на следващата сесия на шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини