Отидете към основна версия

3 911 15

Всичко което знаем за новия евтин iPhone

  • apple-
  • iphone-
  • iphone se

SE4 ще се появи през 2025-та

Apple вече подготвя премиерата на новия евтин „айфон“, който по план трябва да носи името -iiPhone SE 4. Още известен като D59 и кодовото име на проекта Ghost, е продължение на бюджетната линия iPhone на Apple и се очаква да замени сегашното трето поколение iPhone SE с изцяло нова разработка.

С появата на четвъртото поколение iPhone SE Apple планира окончателно да оттегли остаряващия дизайн в стил iPhone 8, използван за предишните две поколения iPhone SE. Вместо това iPhone SE 4 ще се отличава с по-модерен външен вид и увеличен размер на дисплея, като ще наподобява много iPhone 14.

Новополучените спецификации показват, че iPhone SE 4 ще използва модифицирана версия на съществуващото шаси на iPhone 14, със същия плосък дизайн. Размерите на iPhone SE 4 в сегашния му стадий напълно съвпадат с тези на базовия модел iPhone 14. Последните данни също така потвърждават, че четвъртото поколение iPhone SE няма да включва Touch ID бутон, като вместо това ще разполага с познат дизайн, заимстван от iPhone 14, а Face ID ще служи като средство за биометрична идентификация.

Въпреки че размерите на шасито на iPhone SE 4 остават идентични с тези на базовия модел iPhone 14, устройството ще има две важни функции, които значително го отличават от предишните модели iPhone - многофункционален бутон Action и порт USB-C.

Бутонът Action е конфигурируем от потребителя бутон, разположен над бутоните за сила на звука, представен за първи път при iPhone 15 Pro, където замества превключвателя за изключване на звука. Според текущата информация Apple възнамерява да превърне бутона Action в стандартна функция за цялата гама iPhone 16, като в крайна сметка той ще бъде наличен и в iPhone SE 4. Настоящият статус на разработката на четвъртото поколение iPhone SE предполага потенциална дата на пускане на пазара през 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.

Свързани новини