Отидете към основна версия

2 849 4

Tesla може да повтори грешката на BMW

  • tesla-
  • model 3-
  • model x-
  • батерия

Все още няма официална информация

Tesla може да повтори една от най-скорошните грешки на BMW или поне така сочат някои промени в софтуера разкрити от потребител на X. Tesla може би ще добави абонаментни функции към новите си автомобили, разкрива хакер на име GreenTheOnly, който се е ровил в предстоящата актуализация на софтуера на автомобилите на Tesla 2023.38.8. Той е открил функция за подгрева на предни седалки и отопляеми чистачки, скрити зад такса в за новите модели. GreenTheOnly също така откри, че SUV моделът Y може да има софтуерно блокиран капацитет на батерията за модификацията Standard Range, което може да позволи по-последователен пробег на различните модификации.

Това няма да е първият случай, в който Tesla поставя повече премиум функции зад платена стена. В миналото компанията е въвеждала такса за светлини в зоната за краката в Model 3, за допълнителен капацитет на батерията за по-старите автомобили Model S и X, и да, дори за отопляеми седалки - които междувременно са премахнати.

Но тези констатации на GreenTheOnly не са непременно твърди. Както отбелязват от InsideEVs, които първоначално съобщиха за тази история, Tesla може да продължи да намалява базовата цена на Model 3 като начин да запази данъчните стимули, базирани на цената. Предлагането на някои от тези услуги като допълнителни опции може да помогне за това.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини